View Single Post
Eski 12-08-2008, 20:37   #6
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Orman teşkilatı hem eski kafalı bir yapıda hem de hantal

Merhaba,

Sn Yeaslan, Projeniz harika. Bence uygulanabilir ve çok da fayda sağlar.

Ama esas problem zaten yeni projeler üretilemeyişinde değil, orman idarelerinin başındaki kişilerde. Bu yazıyı okuyanlar önce inanmak istemeyecek, abarttığımı filan sanacaklar. Daha sonra orman müdürlükleri ile işi olanlar bana hak verecekler.

Dünya üzerinde bu günkü teknoloji ile halledilemeyecek hiç bir problem olamaz. Yeterki genç ve atılımcı, ilerici, akıllı, zeki beyinler işin başına gelsin.

Bizde olan tek eksik bu. Adam yok. Olanlar da o işe uygun olmayan dinozorlar. Bilgisayar almakla bir teşkilat modernleşemez. Malesef gittiğim 4-5 orman şefliğinde bilgisayarlar sadece oyun oynamaya yarıyor.

Yöneticiler niteliksiz ve genellikle 55-60 yaş arasında emekliliğini bekleyen tipler. Çoğu bırakınız bilgisayarı henüz içinde yaşadıkları çağı anlamakta zorlanıyor.

Bu yazıyı orman personelini aşağılamak için yazmıyorum ama malesef durum bu. Halbuki en çok işsiz gencimiz orman fakültesi mezunları, pırıl, pırıl idealist gençler. Ama hepsinin önünü işte bahsettiğim, zamanında siyasi torpille işin başına getirilmiş kişiler tıkıyor.

Belki de artık ormanlarımızı da özelleştirmenin zamanı geldi. Herkes ormanlarımızı şimdikinden iyi koruyabilir.

Saygılar.


Düzenleyen Oğuz Karsan : 22-09-2008 saat 13:25
Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön