View Single Post
Eski 11-08-2008, 15:37   #65
Eaglion
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-05-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 415
Sayın Togay,

Sulamayla ilgili bir sorununuz olduğunu düşünüyorum. Olasılıkla da fazla sulama. Ardıçlar susuzluğa dayanabilen türler. Çok sıçak havalarda dahi yeterli kökü olan sağlıklı bir ardıç bonsaisi bir kaç gün susuz dayanabilir. Ancak fazla sulama yaptığınızda kökleri çok çobuk çürüyüp dediğiniz süratte yaprakları kuruyabilir.

Kurumuş yaprakların tamamını hafif fiskelerle dökmeye çalışın. Zorlamayın. Böylece ağaç bu yaprakları kurtarmak için değerli suyunu boşa harcamamış olacak. Daha sonra gölge ve rüzgarsız bir yere alın. Saksının tamaen kuruduğundan emin olana kadar sulama yapmayın. Bu dönemde yaprakları sık sık spreyleyin. Toprak tamamen kuruduktan sonra da; sadece saksıyı nemlemdirmeye yetecek kadar sulama yapın.

Eğer kurumaya devam ediyorsa kök çürümesi devam ediyor demetir. Bu durumda saskıyı değiştirmek ve çürümüş kök ve toprağı uzklaştırmak gerekli. Ancak, mevsim nedeniyle, bu girişim de oldukça riskli. Çok hızlı ve sadece zarar görmüş olan kökleri uzaklaştırıp hemen saksıya (temiz toprak dolu) geri yerleştirmek lazım.

Eaglion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön