View Single Post
Eski 08-08-2008, 17:17   #15
Nariel
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Benim mum çiçeği hikayem acıklı değil, aksine nerdeyse komedi. Üstelik hiçbir zaman mum çiçeğim olmadı..

Bu çiçeğe aşık olup aylarca heryerde arayıp, sadece bir yerde bulunca pahalı diye almayıp, sonra da niye almadım diye çok üzülünce, rüyalarımda dinlenme tesislerindeki restoranlardan mum çiçeği çeliği çalmaya çalışıyordum garsonlara göstermeden.

Buna benzer rüyalarım devam ederken bir gün, iki yıldır görüşmediğim bir arkadaşım eve misafirliğe geldi ve çiçeklerle dolu balkonlarımı ona gösterdim. Çiçekleri hayranlıkla seyrederken "mum çiçeğini bilir misin?" diye sordum, ismini bilmiyor olsa gerek ki cevap veremedi. Sonra mum çiçeğinin özelliklerini anlattım ona çiçeği çok aradığımı belirterek: "sarılıcı bir bitki, etli ve sert yaprakları var, çok güzel kokulu çiçekleri var ve geceleri çiçeklerinden ballar damlıyor. Eski zamanlarda yetiştirilirmiş, şimdi bulunması çok zor.."

Bilmediğini söyledi ve balkon sefasına devam ettik. Arkadaşım normalde bitkilerle pek ilgilenmediği için her çiçeğin adını soruyor ve tohum alıp alamayacağını merak ediyordu. Bir süre çiçeklerden konuştuktan sonra, "benim de çok sevdiğim bir çiçek var, sarmaşık" dedi..

"Odayı boydan boya dolaşır, kalın yapraklı, böyle oval oval, yapraklarında beyaz benekler var ve 4-5 yılda bir çiçek açar, çok güzel kokar çiçekleri ve küme kümedir, senin şu yer minelerinin biraz daha sıkı öbeği, pembe yıldız gibi olur.."

"Ah arkadaşım", dedim, "bu dediğin çiçekten nerde var?" ..

Yakın zamanda biryerde görmüş ama nerede olduğunu hatırlayamadı, tarif ettiği Mum Çiçeğini bulursa bana çelik getirecek..


Yine başka bir arayışım daha:
İzmir'e babaannemin yanına geldik ve ilk fırsatta ona da mum çiçeğini bilip bilmediğini sordum. "Kızım mum çiçeğini bizim şu karşı apartmandaki bi kadın bana vermişti, uzayıp kocaman olmuştu ama hiç açmadı" dedi, kadın ona çok güzel kokulu açar diye vermiş. Sonra da bir ara babaannem ilgilenememiş ve çiçek ölmüş..

Heyecanla kadında hala olup olmadığını sordum, "kocasından ayrıldı, evinde pek durmuyo artık, bilmem ki var mıdır" dedi ve ben belki bir gün isteme şansım olur diye heyecanla beklemeye başladım..

Ta ki bu olayın 30 yıl kadar önce olduğunu öğrenene kadar..

Ben mum çiçeğini değil, mum çiçeğini arayıp da bulamamayı sevdim..

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön