View Single Post
Eski 08-08-2008, 13:07   #1
aslan_k
Ağaç Dostu
 
aslan_k's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2008
Şehir: İSTANBUL-KARAMÜRSEL
Mesajlar: 399
Su kuyusu açtırma biçimleri

Merhaba,
Ağustos ayı gelince arazimdeki su ihtiyacını karşılamayı planladığım kuyuyu açtırmanın zamanı geldi diye düşündüm.İstanbuldan telefonla ulaşabildiğim kişilerle konuştum.Bana iki alternatif sunuyorlar

1- ELLE AÇILAN KUYU : Günde 1 metre elle kazarak sonrada beton kalıp dökerek ertesi gün tekar 1 metre şeklinde, suyu bulana kadar gitmek. Maliyeti metresi 250-300 YTL artı malzeme masrafları.

2- KEPÇE İLE AÇILAN KUYU : Kepçe 6-7 metre derinliğe kadar iniyor suyu bulduğu zaman hazır beton künkleri üst üste yeleştirip etrafını mucır doldurup kapatıyor sonrada üzerine kapak yapıyor.Maliyeti 6-7 metre için 2,000 YTL geçmiyor.

Bana kulaktan dolma söylenilenler, 1.nin daha sağlam olduğu, ancak su bulunamadığı taktirde tüm masraflar boşa gidiyor. 2. de ise su bulunamaz ise sadece kepçenin çalıştığı birkaç saat için ücret veriyorsunuz.Ayrıca 1. de yapılan kuyu betonu orada kalmak durumunda 2. de ise açılan çukur aynı toprakla yeniden kapatılabilir.

Benim sizlere sormak istediğim, bu metodlardan hangisi daha iyidir? Ayrıca bu çalışmadan önce su arama nasıl yapılmalı çubukla mı yoksa bilimsel yöntemlerle mi?

aslan_k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön