View Single Post
Eski 02-08-2008, 20:34   #67
izzeterisen
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
izzeterisen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: Muğla-Ortaca
Mesajlar: 1,316
Neemazal

NEEMAZAL®–T/S Organik Böcek İlacı
Doğal böcek ilacı
NEEMAZAL®–T/S, Trifolio–M GMBH tarafindan geliştirilmiş doğal bir böcek ilacıdır. NEEMAZAL®–T/S; tırtıllar, beyaz sinekler, yaprak zararlıları, yaprak bitleri gibi 200'den fazla bitki zararlısına karşı değişik mahsüllerde mükemmel etkiler göstermektedir. Dünyanın değişik yerlerinde yapılan biyo–etkinlik çalışmaları sayesinde kontrol altına alınabilen böcek sayısı giderek artmaktadır.
Etkileme Şekli
NEEMAZAL®–T/S ilacının böcek öldürme etkisi, esas olarak, ilacın uzaklaştırıcı, beslenme ve büyüme engelleyici etkisinden (IGR) kaynaklanmaktadır. Etkilenen zararlıların beslenmeleri ve kabuk değiştirmeleri durur. Aynı zamanda üreme kabiliyetlerinde azalmaya ve kısırlığa neden olur. Etkilenen böcekler yaşam evrelerini tamamlayamaz ve metamorfozdan önce ölürler. İlacın böcekleri uzaklaştıran etkisi sayesinde de mahsullerdeki ani böcek kolonileşmelerinden ve buna bağlı zararlarından korur.
NEEMAZAL®–T/S'nin özel bir etki şekli vardır. Böceğin beslenmesini ve bitkiye zarar verme işlemini durdurur. Fakat ani etki göstermesi beklenmemelidir. Fakat ani etki göstermesi beklenmemelidir. İlaçlamayı takip eden birkaç saat içinde böcekler etkisiz hale gelir ve birkaç gün sonra böcek yoğunluğu daha fazla büyüyemez ve yok olur.
İlacın özellikleri
NEEMAZAL®–T/S azadirachtin içerir. Patentli bir işlemden geçirilen yüksek kalitede azadirachtin içeriği güvenilir etkiyi garanti eder. Ayrıca benzer ürünlerle karşılaştırıldığında Oil–free(yağsız) olması mahsüllerdeki fito-zehirliligi önler.
NEEMAZAL®–T/S suyla karıştırılabilir ve püskürtülebilir niteligi ise yapraklara daha büyük oranda ulaşılabilinmesini sağlar. NEEMAZAL®–T/S, IPM programlarıyla, çeşitli mahsüllerde yeterliliğini, kârlı, güvenilir ve tam uyumlu olduğunu kanıtlamıştır. Trifolio–M GmbH'nin patentli üretimi, kendine has üretim işlemi ve sıkı kalite kontrolleri sayesinde NEEMAZAL®–T/S'nin kesinlikle aflatoksin içermeyip organik tarımda kullanılabileceği garanti edilmiştir.
Etkileme şekli
NeemAzal®–T/S, tropikal Neem ağacının (Azadirachta indica A. Juss) tohum çekirdeklerinden arındırılarak elde edilmiş NeemAzal içerir. Etkin madde, yapraklara sızar ve bütünüyle bitkide dağılır; zararlı böcekler bitkiye saldırdıkları sırada beslenme yoluyla etkin maddeyi alırlar (emerek yahut ısırarak).
NeemAzal®–T/S'nin kendine has bir etkime şekli vardir. Böceklerin beslenmesini ve dolayısıyla bitkiye zarar verme işlemini durdurur. Bu etkime şeklinden dolayı anında etki göstermesi beklenmemelidir. NeemAzal®–T/S uygulamasını takip eden birkaç saat içinde zararlı böcekler etkisiz hale gelir, artık beslenmeyi keserler. Birkaç gün içinde böcek nüfusu daha fazla büyüyemez ve bozulurlar.
İlaçlama sonrası larvalar beslenmeyi kestiğinden kabuk değiştiremez ve bunu ölüm takip eder; ergin böcekler ise beslenmeyi keser, kısırlaşır ve en nihayetinde de ölür.
NeemAzal®–T/S'nin bu yavaş “insektistatik” etkime şeklinden dolayı, elverişli koşullarda, uygulamayı takip eden 7 ila 10 gün içinde son bir değerlendirme ilaçlaması yapılmalıdır. Ölü böcek sayısı bir değerlendirme kriteri olarak sayılamaz. Değerlendirme için şu kriterlere dikkat edilmesi gerekir: yaprak yoğunluğunun kaybolması, yapraklardaki zarar yoğunluğu, reçine oluşumu, mahsüllerin kırılması, zararlı böcek nüfusunun gelişimi, faydalılar üzerindeki olumlu etkiler.
NeemAzal®–T/S uygulamasındaki başarı zararlı böcek istilasındaki ilerlemeye ve ilaçlamanın uygun zamanda yapılmasına bağlıdır.
NeemAzal®–T/S birçok faydalıya (faydalı böceklere ve memeli hayvanlara) karşı zararsızdır. Bu faydalılar geriye kalan zararlı böcek nüfusunun kontrol altına alınmasında önemli bir rol oynarlar. NeemAzal®–T/S, entegre mücadelede faydalı canlılarla birlikte kullanılabilir.
Fito-zehirlilik bilgileri
NeemAzal®–T/S, açıkhava ve sera koşullarında pek çok bitki üzerinde denenmiştir ve genellikle ılık mevsimde iyi bir bitki uyumluluğu sergilemiştir. NeemAzal®–T/S'nin uyumluluğu esas olarak bitkinin türüne ve cinsine bağlıdır.
Her ne kadar pekçok bitki ile uyumlu olsa da NeemAzal®–T/S'nin bazı hassas süs bitkileri ve armut türlerinde yan etkiler sergileyebilir.
Eğer NeemAzal®–T/S'yi etiketi üzerinde belirtilen bitkiler dışında kullanmak isterseniz ve bir yan etkinin olup olmayacağını görmek için ilaçlamaya geçmeden önce NeemAzal®–T/S'yi bitkinin küçük bir alanı üzerinde deneyin.
Bitki uyuşmazlıkları ve gözlemlediğiniz yan etkiler hakkında lütfen bizimle irtibat kurun !
Tavsiye edilen Bitkiler ve Dozları
NeemAzal®–T/S, Türkiye'de şu an için sadece aşağıdaki listede sıralanmış olan bitkiler ve zararlılar için ruhsatlandırılmıştır ve tavsiye almıştır. Bu liste yeni ruhsat başvurularıyla beraber her yıl büyümektedir. Yeni ruhsatlardan haberdar olmak için lütfen web sayfalarımıza sık sık uğrayın!
NeemAzal®–T/S ruhsat Tarih ve No: 20.06.2000 / 3792
Bitki Adı Zararlı Adı Kullanma dozu Bekleme süresi:
İlaçlama–Hasat (gün)
Domates Şeftali yaprakbiti
(Myzus persicae) 500 ml / 100L su 3

Kızılçam Çamkese tırtılı
(Thaumotopoea pityocampa) 200 ml / 100L su 0
Gül Gül yaprakbiti
(Macrosiphum rosae) 500 ml / 100L su 0
Fındık Fındık koşnilleri
(Parthenolecanium spp.) 300 ml / 100L su 3
Zeytin Zeytin sineği
(Bactrocera oleae) 500 ml / 100L su 3
Kiraz Kiraz sineği
(Rhagoletis cerasi) 500 ml / 100L su 3
Çilek Kırmızıörümcek
(Tetranychus cinnabarinus) 300 ml / 100L su 3
Elma Elma yeşil yaprakbiti
(Aphis pomi ) 300 ml / 100L su 3
Şeftali Doğu Meyve Güvesi
(Cydia molesta) 300 ml / 100L su 3
Tütün Şeftali yaprakbiti
(Myzus persicae) 300 ml / da 3
Patates Patates böceği
(Leptinotarsa decemlineata) 250 ml / da 3
Pamuk Kırmızıörümcekler
(Tetranychus urticae ve
Tetranychus cinnabarinus) 200 ml / da 3
Hıyar Kırmızıörümcekler
(Tetranychus urticae ve
Tetranychus cinnabarinus) 500 ml / 100L su 3



Neemazal ile ilgili bilgileri firmanın sitesinden aldım.
Yaprak biti ilaçları genellikle thrips için de etkilidir diye biliyorum.
Thrips bazan alt yapraklarda kurumaya neden olabiliyor domateste.
İlacın etkili olduğu zararlılar incelendiğinde kırmızı örümceğe de etkili olduğu anlaşılıyor. Üst yapraklarda da aynı belirtileri görüyorsanız sanırım ilaçlamayı tekrar etmeniz gerekecek. Ancak yine de yeni resim... detaylı. bir de gözlemleriniz çok önemli . resim olmazsa lütfen zararlının nasıl bir şey olduğunu , nasıl hareket ettiğini inceleyin ve yazın.

izzeterisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön