View Single Post
Eski 31-07-2008, 00:04   #7
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
NATURAL BIOPLASMA(Mikrobiyal Gübre)

Natural Bioplasma bitki beslenmesinde bir devrim ifade eder. Performansı ve güvenliği bakımından istisnai özelliklere sahip süper etkili, aktif plazma gübredir. Sıvı, besleyici bir ortam içerisinde biyolojik bir ALG hücresi (doğanın kendi gübre fabrikası) suspansiyonu olması nedeniyle aktif bir plazma gübresi olarak adlandırılır.

Uluslararası ve Avustralyalı üniversite grupları, Avrupa’da yapılan kapsamlı araştırma ve testlerin bir sonucu olarak, halihazırda ticari başarı ve sonuçlar elde etmiş olan Natural Bioplasma teknik yeterliliği test etmişlerdir. Bugünkü ticari kimyasal gübrelere karşı denemelerde karşılaştırıldığı zaman sonuçlar, Natural Bioplasma’nın sürekli olarak eşit veya üstün mahsul verimleri ürettiğini göstermiştir.

Natural Bioplasma, bir dizi büyüme ortamında mahsullere bir bitki besinleri dengesi sağlar ve hızlı bir tepki oranı kazandırarak bu besinleri bitkilere transfer etme yönteminin eşi yoktur. Geleneksel hayvan gübrelerine, ıslah edici maddelere, çoğu zararlı böcek ve bitki öldürücü ilaçlara uyumludur.Natural Bioplasma, bitkilerin böceklere ve hastalığa karşı mukavemetini gerçekten artıran ve böylece böcek öldürücü ilaç kullanımı ihtiyacını azaltan bir besinler dengesi ihtiva eder.

İnorganik elementlerin organik bileşimlere fotosentetik metebolizasyonunu ihtiva ettiğinden dolayı,Natural Biplasma’nın imalatı, gübre üretiminde bir atılımı ifade eder. Bitkinin ihtiyaç duyduğu hem makro hem mikro besinleri hızlı bir şekilde almasını sağlayacak şekilde tasarlanır. Bunun meydana gelmesinin nedeni, besinlerin, bitkilerin ihtiyaç duyduğu özel elementleri moleküllerden küçük ölçekli bir enerji kaybı ile çıkarmasını sağlayan doğal olarak meydana gelen organik formda olmasıdır.

Ham sulandırma formundaNatural Bioplasma minareller ile toprak koşullandırma elementlerinin konsantre bir fotokimyasal solüsyonudur.Natural Bioplasma’nın üretimi, inorganik mineral besin bileşimlerinin suyla dolu bir tanka yerleştirilmesini ihtiva eder.Daha sonra bu tank özel bir su sıcaklığında ve belirli bir ışık rejimi altında doğal olarak meydana gelen alg ve fotosentetik kabiliyetlere sahip diğer mikropların aşısı ile tohumlandırılır.Bu mikroplar daha sonra fotosenteze girer ve büyür.Çoğalıp büyüdükçe, inorganik maddeleri hızla kendi gövde bileşimlerine metabolize ederler. Bütün inorganik maddeleri metabolize ettikleri zaman, Natural Bioplasma konsantresi kullanılmaya hazır hale gelir.

Bitki kökleri vasıtasıyla uygulandığı zaman oldukça etkili olmasına rağmen,Natural Bioplasma en iyi şekilde, alg hücrelerinin besin birikimlerini transfer etmek için bitki yaprakları ile doğrudan etkileşebileceği yapraksal bir gübre olarak kullanılır. Hareket şekli, plazmanın bitki yaprağı gözeneklerine girmesini, alg hücrelerinin kendilerini yaparak hücrelerine yapıştırmasını ve besinlerini sitoplazmik akıntı ile transfer etmesini ihtiva eder.

Bu doğrudan besin transfer etme ve dolayısıyla hızlı bir bitki tepkisi verme kabiliyeti, kendisini birim alan başına verimliliğini çok yüksek olmasının gerektiği ve sulama ve zararlı böcek ve hastalık kontrolü yoluyla daha yoğun olarak yönetilmeye ve kontrol edilmeye yüz tuttuğu bahçecilik sanayiine bitkilerine yönelik olarak amaçlananNatural Bioplasma’ya borçludur.

Natural Bioplasma’nın tamamen doğal bir besin kaynağı olduğu Macaristan'da organik gıda sanayiine BIO-KULTURA sertifikalı bir girdi olarak verilmesiyle kabul edilmiştir. Macaristan'ın tanınmış belgelendirme kuruluşu olan BIO-KULTURA(Uluslar arası Organik Tarımsal Hareket Federasyonu(IFOAM)) Natural Bioplasma’nın Macaristan'daki, imalat çalışmalarının ve malzeme girişinin kapsamlı incelenmesini sertifikanın verilmesinden önce tamamlamıştır.

IFOAM, 20 yıldan fazla bir süreden beri organik tarımın uluslar arası sesi olmuş olup 100 ülkede 500’den fazla üye kuruluşa sahiptir. IFOAM’ın garantisi altındaki bir akreditasyon programı, taahhüt, uygunluk, şeffaflık ve ticari çıkarlardan bağımsızlık garantisi verir.

Testlerini tamamladıktan sonra agronomis R.Cobal, Natural Bioplasma muamelesinin bitkinin büyümesi üzerinde hiçbir olumsuz etki yaratmaksızın bitki beslenmesini ve toprak sağlığını muhafaza edebileceği sonucuna varmıştır. Deneme izlemesinin genel değerlendirmesi, Natural Bioplasma ile muamele edilen bitkilerin, büyümenin bütün aşamalarında diğer muamelelerle mukayese edilebileceğini ya da bazı parametrelerde onlardan daha iyi olduğunu göstermiştir

İçeriği Nedir?
Süspansiyon halde Chlorella grubundan canlı yeşil alg hücreleri ve aşağıdaki makro ve mikro elementler, vitamin ve amino asitler içerir.

Canlı alg sayısı :
2x107 alg/ml
Makro elementler (mg/lt) :
Azot(N) , Fosfor(P) , Potasyum(K) (~ 0,05- 0,1 m%)
Mikro elementler (mg/lt) :
Kükürt(S) , Bor(B) , Mangan(Mn) ,
Kalsiyum(Ca) , Magnezyum(Mg) ,
Demir(Fe) , Molibden(Mo) , Kobalt(Co)
Ağır metaller (mg/lt) :
Bakır(Cu) <5, Kurşun(Pb) 1.54, Çinko(Zn) 74.9, Krom(Cr) <0.5,
Nikel(Ni) 0.201, Kadmiyum(Cd) <1, Cıva(Hg) 0.03
Vitamin ve Aminoasitler :
Lysin, Methionin, Cystin, Trytophan, Histidin, Isoleucin, Leucin, Phenylanin, Vailin, Arginin, Biotin
A, B1, B2, C, E
pH ~7 , yoğunluk ~1


http://www.dengetarim.com/

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön