Sebzeler:
A. Yenen kısımlarına göre
1.Yumruları yenenler
2. Kökleri yenenler
3. Kuru halde soğanları yenenler
4. Soğanları, gövde ve sürgünleri yenenler
5. Taze, kuru ve yaprak sapları yenenler
6. Meyveleri yenenler
7. Kuru ve tazer tohumları yenenler
8. Çiçek ve çiçek tablaları yenenler
9. Kökleri yenenler
10. Yumruları yenenler
11. İştah açıcı ve baharlı olan sebzeler
B. Yetiştirme Mevsimine Göre Sebzeler
1.Serin mevsim sebzeleri
2.Sıcak mevsim sebzeleri
C.Kültürüne Göre Sebzeler
1.Çok yıllık sebzeler
2.Tek yıllık sebzeler
D.Botanik Özelliklerine Göre Sebzeler
1. Familyalarına göre
2. Çiçek Biyolojilerine göre
a. Erselik çiçekler (Erdişi-Erkek dişi organlar aynı bitki üzerinde aynı çiçekte)
b. Tek evcikliler (Erkek dişi organlar aynı bitki üzerinde ayrı çiçekte)
c. Çift evcikliler (Erkek dişi ayrı bitkilerde-Erkek-dişi bitki)
Genel Sebzecilik Ders Notları-Ahmet Yavuz Civelek
Tarım Meslek Liseleri Ders Notları
|