View Single Post
Eski 25-07-2008, 23:27   #765
yakamozsimsek
Ağaç Dostu
 
yakamozsimsek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-09-2007
Şehir: paris
Mesajlar: 282
Kimyasal maddelerin kullanilmasi durumunda ilk bastaki olusacak konum. hava sartlarini dengeleyen yararli ve zararli boceklerin oldurulmesi olacaktir. Okullarda malesef bio egitim yerine genel olarak kimyasal egitimlerin verilmesi aslen gunu kurtarma mantiginin disinda ne olabilir.
Kimyasal maddelerin hiç bir zararini gormesekte bal arilarinin tasidigi polenlerden elde etmis olduklari ballari çoçuklarimiza nasil gonul rahatligi ile verebiliriz .
Bio olarak yapilan yani kimyanin disindaki hazirlanan her turlu karisim tabiatin içerisindeki ve tabiatin var ettigi virusler ilen ne kadar insanlara ve bitkilere zarar verebilir .
Dusunursek onlarca yildir iç içe yasamis bir tabiat ana içerisindeki virusleri tanimlayan ve kendini korumaya alan bitkilerin ana kavraminda bulunmamaktamidir. Neden kimyasal? Kimyasal maddelerin uretilmesi dunyadaki nufusun artmasina karsilik uretimin yetersiz olmasindan kaynaklidir.
Ancak bundan bin yil sonra nasil bir kimya ile insanlarin karinlarini doyurabilecegiz?
Oysaki bunun onlemi su sekide alinamazmi .
Nufus planmasindaki dikkat .
Doganin eko sistemine olan uygun yapilar.
Kanalizasyona karistirilan atiklar fabrikalarida katmak gerek.
Gunu kurtardik diyelim. Coçuklarimizin gelecegini nasil bir yontem ile kurtaracagiz.
Ben bireysel olarak her zaman kimyasal maddelere karsi çikmis bir insan olarak var olan bitkilerden yapilacak karisimlar kimyasal ilaçlardan daha hayirlidir diye dusunuyorum. Cunku dogadaki bitki ve hayvanlar zaten içerisinde yasadigi sistemin gerektirdigi fiziki yasama adapte olmus konumdadir.


Düzenleyen yakamozsimsek : 29-07-2008 saat 00:27
yakamozsimsek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön