Konu: Deprem
View Single Post
Eski 24-07-2008, 22:28   #8
caretta
Ağaç Dostu
 
caretta's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2007
Şehir: Izmir
Mesajlar: 545
Sn.Todor' un yazdıklarına katılıyorum aynı zamanda benimde paylaşacaklarım var.

99 depreminde 7. katta 13 katlı bir apartmanda yaşıyordum..Karıncalar deprem zamanına kadar ay ay her kata yavaş yavaş yerleşerek giderek benim kata çıkmaya başlamıştı..Ağustostan önce garip şekilde mutfağın her yanını sardılar..Bir türlü başa çıkamadık.Oysa şimdi aynı hareketi 2. katta bile yaşasam bir şekilde sarsıntılardan etkilendiklerini düşünüp huzursuz oluyorum.

5 şiddetli bir Hendek depremi olmuştu yine 99 dan sonra..O zamanlar daha büyük depremin ardından geceleri rahat uyuyabildiğimiz zamanlar değildi.Evler yüksek olduğundan ilk aylar hiç uyumadık desem yalan olmaz.Bizde bulduğumuz en uygun tatili rahat uyumaya kaçardık yazlığa..O gün Hendek depreminde Kefken'de denize girdik biz.Ben senelerce Karadenizde ve Marmara da denize girdim.O günkü gibi deniz hiç hatırlamıyorum.Denizde sığ yerlerde ve kumsalda deniz böcekleri ve küçük balıklar gözle görülecek bir şekilde çoğaldılar ve garip şekilde hareket ediyorlardı.Hatta daha sıcak olmasına rağmen huzursuz olup denizden çıkıp eve geldik.Yaklaşık saat 5-6 civarında da hendek depremi olmuştu..Birde o günden önceki gece unutmadığım bir olay var ki o gece hayatımda ilk defa UFO görmemdi..

Birkaç gün önceki Rodos depreminden son iki gece de köpeklerin uluması yüzünden balkonda oturamadığımızdan içeri kaçmak zorunda kaldık.Hatta yine huzursuz olduğum için neden bana uluduklarını soran kardeşime de birbirlerini huzursuz ettiklerini söyledim oysa gerçek düşüncem depremdi..

Hayvanların depremi hissettiklerine ve gözlemlendiği taktirde en azından zamanı konusunda yardımcı olacak belirtiler verdiklerine inanıyorum.Gelecekte bilimsel olarak kanıtlanacağına da..

caretta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön