View Single Post
Eski 22-07-2008, 14:51   #23
apeerion
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-06-2008
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 19
Doğayı mahfeden gene insanoğlu;zamanlı zamansız geniş alanlarda yapılan ilaçlamalar.Türkiye'nin doğru dürsüt bir tarım politikası var mı? Olsaydı; tarım arazileri katledilip yerine beton yığınları yapılır mıydı? Türkiye'nin orman politikası var mı? Oda yok;olsaydı 2B gibi doğayı katledenlere destek çıkan yasalar çıkar mıydı? Türkiye'nin su politikası var mı? O da yok. Geçen gün; bir turizm işletmesini gösteriyordu. Binlerce belki 10.000 lerce ağaç kesilmiş ve yerine golf sahası yapılmıştı.

Halbuki; işletilebilir tarım,su,enerji politikalarımız olsa Türkiye gibi bir yer var mı? Her yönden sanki özellikle oluşturulmuş bir ülke;konumu mükemmel. Küresel ısınma küresel ısınma deniyor; onda akarsuyumuz boşa denize akıyor; yüce dağlarımız var; rüzgar boşa esiyor ve biz hala rüzgar güllerini kurmayı akıl edemiyoruz. Doğal kaynaklarımız varken hala çevreye zararı olan asfaltı kullanıyoruz. Halbuki Türkiye'de dağ,taştan çok ne var beton yollar yapılmıyor ülke kaynakları heba ediliyor.

Bu cennet vatanı mahfediyorlar. Açıkçası varlık içinde yokluk çekiyoruz. Türkiye işletilebilir tarım,su,enerji politikalarını uygulamaya soksun ne kuraklık ne küresel ısınma bizi etkileyebilir.

İşte bu zararlıların (kene,tırtıl...) nedeni de yanlış politkalardır. Siz düşüncesizce davranıp önünüze gelen herşeyi ilaçlar,yakar,keserseniz doğada başka sorunlar yaşarsınız.Ondan sonra iş işten geçince insanlara civciv dağıtmaya çalışırsınız.

Sahipsiz bir ülkenin acı sonudur bunlar; yakılan ormanlar,kene istilaları,kirlenen denizler...

apeerion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön