View Single Post
Eski 19-07-2008, 00:50   #65
Nurcan Özgür
Ağaç Dostu
 
Nurcan Özgür's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-05-2008
Şehir: bursa
Mesajlar: 124
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sercanoral Mesajı Göster
Sevgili Nevsune kusura bakma soruna biraz geç cevap buldum Babaannemin dediğine göre 10 kg domatese 5 kilo biber ve 5 kilo patlıcan...
Segili sercanın tarifi harikadır kahvaltılık salça(lütenitsa) ben domates kabuğunu ve çekirdeğini ayırmadan yapıyorum 5 kg yağ biberi ve patlıcan közlenip kabuklar ayrılıp kıyma makinesinden geçirilir 10 kg domateste kıyma makinesinden geçirilir salça tavasında altına da ateş yakılarak(eğer uygun ortam varsa bahçe gibi) pişirilmeye başlanır. patlıcan ve biberler piştiği için sonuna doğru katılıp biraz daha pişirilir(patlıcan ve biberi közlemeden de oluyor çiğden etmakinesinden geçirilip domatesle beraber pişiriliyor. takdir edersiniz ki közlenenlerin tadı daha güzel) bol sarımsak ezilip tuz ve sıvı yağla(yağ miktarı zevke bağlı ama bol olursa lezetide güzel oluyor ) azıcık daha pişiriliyor indirdiğinizde zevkinize göre doğranmış maydanoz katıp steril kavanozlara doldurulup sıkıca kapatılıp kaynatılıyor. Soğuduğunda bir kaç yıl dayanabilmesi mümkün. Biz bu salçaya bayılırız kahvaltımızdan da pek eksik olmaz. Acılı seven varsa küçük süs biberlerinden bazı kavanozlara ekleye bilir. Ayrıca yemeklerimize katmak için domates suyu da hazırlarız kışlık.

Nurcan Özgür Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön