Makarnayı tamamen ölecek kadar haşlamayın, çok değil ama hafif diri kalsın. Diri dediysem öyle kıtır kıtır dişine gelmeyecek. Makarnayı haşlayınca soğuk suyla yıkamayın. Süzdüğünüz sudan kıvama göre bir iki kepçe hazırladığınız sosa ekleyin. Çok daha lezzetli olduğunu göreceksiniz. Bu arada sıvı yağa doğradığınız sarımsakları ekleyince soteleme süresi çok kısa olsun, sarımsaklar yanmasın. Yoksa sarımsak koymanızın hiç bir anlamı kalmaz, aroması kaybolur. Bir püf noktası da burada var, sıvı yağa sarımsakları ekleyip 5-10 saniye döndürürken ceviz büyüklüğü kadar da tereyağı eklerseniz dayanılmaz bir kokuyla karşılaşacaksınız.
Düzenleyen limon : 16-07-2008 saat 17:45
|