View Single Post
Eski 14-07-2008, 15:52   #315
karinca70
Ağaç Dostu
 
karinca70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,235
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ashtead Mesajı Göster
arkadaslar dun havuzun suyunu boşaltıp tekrar doldurdum ve küçük japon balıklarım sabaha ölmüştü. Koi balığım hala yaşıyor. Havuzu kademeli olarak doldurdum. ilk once 20 cm kadar. 1 saat sonra balıkları içine attım. Doldurma işlemini 15 saatt yayarak yapmıştım. Balıklar en son cok hareketlilerdi. Sizce nerde hata yaptım?
Dinlendirilmemiş çeşme suyu koyduysanız, suyun içindeki klor veya dinlendirilmiş bile olsa suyun içindeki çinko miktarı balıkları öldürmüş olabilir (not: Türkiye'de genelde çinko oranları düşük, ancak insanlara zararsız olan çinko oranları balıklar için öldürücü olabilir). Bu gibi durumda sudaki klor ve ağır metalleri engelleyen akvaryum ürünlerinden kullanmanız gerekiyor.

Koiler daha büyük olduğu veya bağışıklıkları daha kuvvetli oldukları için ölmemiş olabilirler. Balıkların ölmesi dışında eğer klor yüzündense, havuzdaki bakteri düzeyindeki canlı hayatı da öldürmüş olarak ekosistemi bir süreliğine sekteye uğratmış oluyorsunuz. Ben havuzu doldurmak için dinlendirme yapacak depo olmadığı için; yapı marketlerden satın alarak yaptığım reçine ve aktif karbonlu kartuşlu su arıtma ile bu sorunu gideriyorum.

karinca70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön