View Single Post
Eski 11-07-2008, 15:36   #15
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Sevgili Limon, bu konuda başıma geleni yazayım sana. Tam roman.
Silivri'de, yaz sonu. Çocukları okuyan ailelerin çoğu döndüler. Biz köy sakinleri yazdan kalan son günleri de sessiz sedasız geçirmek hevesindeyiz. Yan yana birkaç ev, bu konuda birbirimize gaz veriyoruz adeta. '' Ayy biraz daha kalalım, bu sakinlik çok güzel.'' Akşam yemeklerini beraberce yiyoruz, bezik, amerikano oynuyoruz.
Evlerin çoğu boş olduğundan mıdır nedir bilemiyorum, ara sıra farelere de rastlıyorum, geceleri.
Bahçe kapısının üstündeki tel kapı, nasılsa açık kalmış. Bunu fırsat bilen fare de içeri dalmış. Eşim görmüş ama bana hiç söylemedi. Sabahı sabah ederdin, sana o an söyleseydim demez mi? Neyse ertesi günü pisliğinden fark ettim. Yardımcıma ''evde fare var'' diyerek bütün mutfağı boşalttık, aşağı katta bakmadığımız yer yok. Ne kadar koltuk, eşya varsa hepsi bahçeye taşındı. Hayvan yok, yok. Oğuz, '' yaa girdiği gibi çıkmıştır, talan etmeyi bırakın'' diyor ama kim dinler onu.
Hemen eczaneden yapışkan ilaç aldık. Kalınca bir kartona sıkıp, merdiven başına bir adet. Bir diğerini mutfak kapısına, bir diğerini de sokak kapısı eşiğine koyduk.
Ertesi sabah, ciyaklamasını erken saatte duymuş Oğuz. Sabah karanlığı diye, karton parçasına yapışan minik fareyi öylece bahçeye bırakmış. ''Sabahleyin çöpe atarım, şimdi etraf karanlık'' demiş, kendi kendine.
Sabah kalktığımda gördüğüm manzaraya inanamazsın. Kartona yapışmış canlı bir fındık faresi. Onu yemeğe gelen bir saksağan (o da kanadından yapışmış) Saksağanı yemeğe gelen bir kedi. Üçü birden yapışıp kalmışlar. Tam filmlik. Ben hemen ''ben dokunamam dedim'' Oğuz, '' yaaa, ben de elimi sürmem'' dedi. Neyse yardımcımız geldi. ''Abla ne yapacağız'' dedi. Ben de ''Valla sen kurtar'' dedim. Eline eldivenleri giydi. Kedi, yanına yaklaştırmak istemiyor, hırlıyor. Kuş, çırpındıkça daha çok yapışıyor, fare viyaklıyor.
Kedinin üstüne bir havlu attık ve gaz ile yavaş yavaş kurdardık, sonra onu iyice sabunladık yıkadık. O kurtuldu. Sonra kuşu yine aynı yöntemle kurtardık, gaz kokusu gitsin diye biraz da limon kolanyası sürdük kanatlarına, o da uçtu. Maalef fereyi de çöpe attık. Ama bir daha mı yapışkan tüp kullanırım? Kat'iyyen.


Düzenleyen Güler : 11-07-2008 saat 15:40 Neden: harf hatası
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön