View Single Post
Eski 10-07-2008, 13:58   #30
Günüm
Ağaç Dostu
 
Günüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,013
3.bölüm

Nasıl fotoğraf albümü oluşturabilirim?
Tüm kayıtlı üyelerimiz, paylaşmak istedikleri fotoğrafları içeren kişisel albümünü oluşturabilir.
Albüm oluşturabilmek için, kullanıcı kontrol panelinizde bulunan “Fotoğraflar ve Albümler” bağlantısını seçip, “Albüm ekle” seçeneğini tıklamanız yeterlidir.
Her albümün bir başlığı (Örneğin ‘Kaş resimlerim’), kısa bir açıklaması (Örneğin ‘son tatilimden görüntüler’) ve bir türü olmalıdır.

Albümünüzün türü için 3 seçenekten birini işaretleyebilirsiniz:
1.Tüm üyelere açık albümler
Fotoğraflarınızı isteyen tüm üyeler görüntüleyebilir.
2.Özel albümler
Fotoğraflarınız, sadece yöneticiler, moderatörler, arkadaşlarınız ve kontakta olduğunuz kişiler tarafından görülebilir.
3.Profil albümleri
Sadece sizin görebileceğiniz albümlerdir. Ama eğer isterseniz fotoğrafları profil sayfanızda kullanabilirsiniz.

Nasıl fotoğraf yükleyebilirim?
Fotoğraf yüklemek için önce bir albüm oluşturmanız gerekmektedir. Oluşturduktan sonra fotoğraf yüklemek istediğiniz albümü görüntüleyip, “Fotoğraf yükle” seçeneğini tıklamanız yeterlidir.
Her fotoğrafa bir başlık verebileceğiniz gibi, istediğiniz herhangi bir fotoğrafı, o albümün kapak fotoğrafı olarak belirleyebilirsiniz. Profiliniz sayfasında albümünüz seçtiğiniz kapak fotoğrafı ile görüntülenecektir.
Albüm bilgileri üzerinde değişiklik yapmak için “Albüm düzelt” seçeneğini tıklayabilirsiniz. Bu seçenek ile albümü silebilir; albümün başlığını, kısa açıklamayı ya da albüm tipini değiştirebilirsiniz.
Herhangi bir fotoğrafı silmek, fotoğraf başlığını değiştirmek ya da albüm kapağına atadığınız fotoğrafı yeniden belirlemek isterseniz “Fotoğraf düzelt” seçeneğine tıklamanız gerekmektedir.
Albümünüzü görüntüleyebilen tüm üyeler, “ziyaretçi mesajları” seçeneğine tıklayarak, istedikleri fotoğrafların altına yorum yazabilirler.
Bu yorumları silebilir, uygun olmayan mesajları moderatörlere bildirebilirsiniz.
Yüklediğiniz fotoğraflardan birini, orijinal boyutu ile görüntüleyip, altında görülen BB kod sistemi kullanarak yazdığınız mesajlara ekleyebilirsiniz..(Bu kod sistemini bilmiyorum ama sanırım fotoğrafı küçültüp, mesajların yanında ekleyen bir şey olsa gerek)

Günüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön