View Single Post
Eski 10-07-2008, 13:24   #27
Günüm
Ağaç Dostu
 
Günüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,013
2.Bölüm

Yine anlamını bozmadan kendimce düzenledim.


Arkadaş” ile “İrtibatta kalalım” arasındaki fark nedir?
Arkadaşlık, iki üye arasındaki çift taraflı bir ilişkidir. Üyelerden biri arkadaşlığı başlatma talebinde bulunur ve diğeri de kabul eder.
İrtibat içinde bulunmak ise tek taraflı bir arkadaşlıktır. Üyelerden biri arkadaşlık talebinde bulunur. Diğer üye bu teklifi kabul etmez ise arkadaşlık teklifi beklemeye alınır ya da aynı üye henüz arkadaş olarak kabul etmiyorum, sadece irtibatta kalalım konumunda kalsın diyebilir.

Arkadaşların ya da irtibat içinde bulunulan üyelerin listesi nerede görülebilir?
Liste, kullanıcı kontrol paneli sayfanızdaki “arkadaşlar ve irtibatta olunan üyeler” seçeneği altında görüntülenir. Arkadaşlarınız aynı zamanda profiliniz sayfasında da listelenir.

Arkadaşlık talebinde bulunmak, gelen arkadaşlık talebini kabul etmek ya da bir arkadaşlığı sonlandırmak için ne yapmam gerekir?
Arkadaşlık talebinde bulunmak
Arkadaşlık talebinde bulunmak için iki yoldan birini seçebilirsiniz:
En kolay yolu, arkadaş olmak istediğiniz üyenin profil sayfasını açıp, “Arkadaş ol” seçeneğini tıklamaktır.
Diğer yol; üyeyi önce irtibatta olduğunuz üyelerin arasına eklemek, sonra kontrol panelinizden ulaşacağınız “arkadaşlar ve irtibatta olunan üyeler” sayfasını açarak, üyenin adının yanında bulunan “arkadaş” kutusuna tıklamaktır.
En son adımda da sayfayı kayıt etmeniz gerekmektedir.
Eğer üyenin kullanıcı adını biliyorsanız, profil sayfasına gitmeden “Arkadaş ekle” seçeneğine tıklayarak, üye kullanıcı adını girerek de arkadaşlık talebinde bulunabilirsiniz.

Arkadaş eklemek
Size gelen arkadaşlık tekliflerini kontrol etmek için “arkadaşlar ve irtibatta olunan üyeler” sayfanızı açmanız gerekmektedir. Sayfanın sonunda, sizden onay bekleyen arkadaşlık teklifleri listelenir. Her teklifin yanında iki seçenek vardır. Kabul etmek istediğiniz üyeler için “Onayla” seçeneğini, arkadaş olmak istemediğiniz üyeler için ise “reddet” seçeneği işaretlemeniz yeterlidir.

Arkadaşlığı sonlandırmak
3 farklı yolla yapılabilir.
1. “Arkadaşlar ve irtibatta olunan üyeler” sayfanızı açıp, üyenin isminin yanında bulunan “arkadaş” kutusu içindeki işareti aynı kutuya bir kere daha tıklayarak kaldırırsınız. Eğer bu üye ile hiçbir şekilde irtibatınızın kalmasını istemiyorsanız her iki seçeneğin de işaretlenmemiş olmasına dikkat etmeniz gerekir.
2. Kendi profil bilgilerinizin bulunduğu sayfayı açıp, “Arkadaşlar” seçeneğinden tüm arkadaşlarınızı görüntüledikten sonra, silmek istediğiniz üyenin kullanıcı adının yanında bulunan “Arkadaşlığı sonlandır” seçeneğini işaretleyin.
3.Arkadaşlığını sonlandırmak istediğiniz üyenin profil sayfasını açıp, “Arkadaşlar” seçeneğinden tüm arkadaşlarını görüntüleyin. Bu listeden sizin kullanıcı adınızı bulduktan sonra “Arkadaşlığı sonlandır” seçeneğini tıklayın.

Günüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön