View Single Post
Eski 08-07-2008, 13:32   #73
Nariel
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Yıllar önce ailece çok üzüldüğümüz ve çaresiz kaldığımız bir olay yaşamıştık gençlik hastalığı ile ilgili. Sokakta yavruyken bulduğumuz dişi kedimiz, üç adet dişi yavru doğurmuştu ve yavruları biraz büyüttükten sonra kendisi kaybolmuştu ve bir daha geri gelmedi. Bu üç dişi yavru da büyüdü ve hepsi neredeyse aynı zamanda beşer tane minik kedicik dünyaya getirdi. Lojmanın bahçesinde tam on sekiz kediyle başa çıkmaya çalışıyorduk, hepsinin ismi vardı ve hepsi birbirinden sevimliydi. Hele üç güzel anne kedi, ailemizin ayrılmaz üyesi olmuşlardı, birbirlerinden farklı kişilikleriyle..

Bir gün,annelerden biri kayboldu. Hiçbir yerde yoktu ve onun yavrularına da diğer anneler sahip çıktı.

Ne olduysa bu arada oldu, kaybolan annenin yavruları hastalanıyor, sürekli kusuyor ve öksürüyorlardı. Hareketleri yavaşlıyor, başlarını yerden kaldıramıyorlardı. Ve inanılmaz şekilde tüm yavrular birdenbire bu hastalığa yakalandı, ve günde en az beş yavru gözümüzün önünde aniden ölmeye başladı!
Hiçbirşey yapamıyorduk, biz şok olmuş elimizden geleni yapmaya çabalarken çok kısa süre içinde onbeş yavruyu da kaybettik.
Bu arada anne kedilerde de belirtiler başlamıştı, uzun sürmeyen belirtilerdi bunlar, bir anda başlayıp bir anda ölümü getiriyordu. Annelerden biri de dayanamadı, kaybettik. Yalnız ölmeden önce, belirtiler yeni başladığında hayvancağızın derisi meşin gibi olmuştu ve deriyi tutup bıraktığımızda eski haline dönmüyordu.
Son kalan anne kedimizi(daha önceden de çok maceralar atlatmıştı, zift dolu bir varile düşüp aylarca ölüm kalım savaşı vermişti) aldığımız gibi arabayla başka bir ilçeye veterinere götürdük, orada serum takıldı ve eve gönderildi,bugünü atlatırsa kurtulur dendi. Arabada geri getirirken oldukça sağlıklı görünüyordu, umutlarımız artmaya başlamıştı ki bir anda güzel Karaburun'umuz çırpınmaya başladı ve saniyeler içinde öldü.

Apartman yakınlarında zehir izine rastlamadık, veteriner hekim de bunun gençlik hastalığı olduğunu söyledi.

"On sekiz kediye nasıl bakacağız, keşke hiç bulaşmasaydık, apatman bahçesi uygun değil, bunlar da çoğalacak o zaman ne olacaklar,keşke verecek birileri olsa, götürüp bir araziye de bırakamayız..." derken, böyle acı bir olayla tümünü kaybetmemiz neydi, anlamış değilim.
Saygılar..

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön