View Single Post
Eski 05-07-2008, 22:48   #5
caucasus
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Arıcılıkla uğraşanlar : caucasus

Evet arkadaşlar daha önce de yazdığı gibi ilk arıcılık malzesi olarak maske ve körük aldım, dün köye gittim ve hemen deneyeyim arılarla tanışayım dedim ve hemen maskemi taktım körüğümü yaktım köyde bulduğum bahçe eldivenlerini taktıktan sonra doğru kovanlarımın başına gittim. İlk önce uzaktan baktıktan sonra kovanların kapağını açtım içlerine baktım ve bence bazı aksaklıklar gördüm resimlerini de ekleyerek sizlerden bilgi almak istiyorum yardım ederseniz sevinirim.
1_ ilk olarak kovanın üzerin de brandaya benzer bir örtü vardı ve kovanın havalandırmasını etkiliyordu bunları daha sonra kaldırıp attım.
2_ İkici olarak peteklerin diziliçleri düzensiz gibiydi.
3_ Bu arılar ne cinsidir ben bilmiyorum yardım ?
4_ Alttaki peteklerin tamamı dolu olamasına rağmen üstteki kovanda bulunan peteklerden birisin de 3 diğerinde ise 4 petek dolu **** dolduruluyordu bu zaman da diğer peteklerin boş olması normalmi.

Kovanların yanına gittiğim de soldaki kovandan arıların kanat çırpışlarının sesi geliyor sağdaki ise normaldi. Körükle duman verdikçe daha çok kanat çırpıyor ve rahatsız oluyorlardı. Bir de benim eldivenlerin üzerinden sağ elimden 6 sol elimden 2 ayaklarımdan ise 3 sefer soktular. Anlaşılan çok kızmışlar


Resimlere bakarak yorum da bulunabilirseniz sevinirim.

Eklenen Resimler
     
caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön