View Single Post
Eski 04-07-2008, 23:18   #22
Turkavianvet
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 21-02-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 73
ARTVİN Gezisi ve arıcılık

Merhaba arıcı arkadaşlar ;

Sayın Denizakvaryum'u karakovanlarımız geldi ancak içleri şimdilik boş !...Suni oğul alarak içlerini doldurmaya çalışacağız.Geldiğinizde beraber inceleriz.

Sayın Caucasus arı beni de çok vurdu ve sürekli şişiyor. Eldivensiz çalışıyorum ve ellerimden hiç vurmadı. Arı vurmasına karşı AMONYAK kullanabilirsiniz. Ben Ankara dan temin edeceğim.Arı sokar sokmaz amonyak sürüyormuşsunuz!.Şişme ve kaşınma olmuyormuş.


Saf Kafkas arısı hakkında söylenenler doğru.Türkiye'de Artvin Camili (Macahel) kapalı havzasında TEMA vakfının yürüttüğü bir proje var.Saf Kafkas arısı sadece bu bölgede var.Bu ayın sonuna teknik bir gezi düşünüyoruz.Oradaki izlenimlerimi ve fotograflarımı uygun ortamda sizlerle paylaşabilirim.

Ülkemizdeki arı ırklarının çoğunun melez olduğu söylense de ben aynı görüşte değilim. Ülkemizde halen saf arı ırklarının olduğunu düşünüyorum.

Anadolu arısı (Kılıç arı) saldırgan olduğu kadar kanaatkar ve dirençli bir arı ırkı. Sanıyorum ilçemde halen var.Bazı ulaşılması güç doğa alanlarında olduğunu düşünüyorum.

Bendeki arıları Muğla'lı arıcılardan almama rağmen içinde çeşit çeşit arı ırkı var gibi.Bir ana arı 6-8 erkekle çiftleşebildiğinden yavrular ana bir baba ayrı üvey kardeşler.

Dengeli bir şekilde öğrenmeye devam ediyoruz.Bu sene bal alacağım.Oğul mevsimi çoktan geçti gibi. Belki suni oğul almayı deneyebilirim.

Arılarına polen ve nektar alabilecek ekili alan yapan arkadaşları tebrik ederim. Uygun yer bulabilirsek ben de deneyeceğim. Karışık tohumlardan oluşan bir ekim düşünüyorum. Arı otu tohumu hakkında bir araştırma yapayım bulursam ilgilenen arkadaşlara numune ve bilgi gönderebilirim.

Sevgi ve Saygılarımla

Turkavianvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön