Teşekkürler.
Bu arada arı otu oldukça ilgimi çekti 1 dönüm yeriniz varsa ve bu alana arı otu ekerseniz 2 güçlü koloninin beslenebileceği belirtiliyor.
ARI OTU
Özel bir toprak isteği olmayan, değişik topraklarda yetişebilen arı otu, 60-100 cm boylanabilen, dik gelişen tek yıllık bir bitkidir.
Ülkemizde kışı ılıman geçen sahil yörelerimizde kışlık; kış aylarının soğuk geçtiği yerlerde ise yazlık olarak ekilmelidir. Ekim; çiçeklenme süresini artırmak amacıyla 2-3 hafta aralıklarla, birkaç defaya yaymak mümkündür. Böylece farklı zamanlarda çiçeklenmeye gelen bir tarla elde edilerek çiçeklenme periyodu uzatılabilir.
Arı otu balarılarının nektar ve polen kaynağı olarak dünyanın en üstün 20 bal bitkisi içerisinde yer almaktadır. Arı otu bitkisini ziyaret eden bal arılarının yaklaşık %25'inin polen, %75'inin ise nektar için ziyarette bulunduğu belirlenmiştir Elde edilen balın oldukça kaliteli olduğu ve dekara 50-80 kg bal verimi elde edilebileceği bildirilmiştir.
1 dekar alanda kuvvetli 2 koloni beslenebilmektedir.
Arı otu Kuzey Amerika (Kalifornia) orijinli bir bitki olup, denizden yüksekliği 500 m olan ve ılıman iklimli bölgelere adapte olmuştur. Denizden yüksekliği 700 m.den az olan yerlerde sonbaharda ekilebilen arı otu, 700 m'den yüksek alanlarda ise erken ilkbaharda ekilebilmektedir.
Bitki, toprak istekleri yönünden fazla seçici değildir ve çoğu toprak tiplerinde başarı ile yetişmektedir Arı otunun yetiştirilmesi, diğer kışlık ara ürünlerin yetiştirilmesinde olduğu gibidir. Akdeniz ikliminde Ekim-Kasım aylarında ekimi yapılır. Ancak, tohumları biraz küçük olduğundan, daha titiz tohum yatağı hazırlığına gerek vardır. Ekim 20-30 cm aralıklı sıralara yapılmaktadır
http://www.maybir.org.tr/index.php?o...d=34&Itemid=61