View Single Post
Eski 02-07-2008, 15:44   #2
Buket Aknar
Ağaç Dostu
 
Buket Aknar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,471
Ben de sizleri okuyorum ve bence "Sosyal Grup" olayı çok güzel bir başlangıç. Sevgili Malina "Hobilerimiz" başlığını örnek vermiş ve alt başlıklara bölünebilir demiş doğrusu iş ilerleyince alt başlık daha bir mantıklı ama örneğin kendimden örnek verecek olursam ben taş yontmayı hobi olarak arada sırada yapsam da bu konuda uzmanlığım yok. Bazı arkadaşlar hobilerini özel kurslarla destekliyorlar anların başlık açabilecek derecede bilgileri olduğuna inanıyor, dolayısı ile ben böyle bir başlığı açabilecek derecede kendime güvenemiyorum. Eminim başka arkadaşlar da ayni sıkınıyı çekebilir.Şu anda herkes becerilerinden bahsetmiş belli bir süre sonra bu hobiler tektek altbaşlıklara dönüştürülebilir.
Örneğin fobilerimiz diye bir başlık var orada şimdi herkes biraz eteklerindekileri döksün bir süre sonra bunlar alt başlıklara dönüştürülebilir.


Örneğin forumda "Soğanlı Bitkiler" diye bir başlık var ve konu geldikçe birileri lale, nergis, sümbül v.s diye alt başlıklar açmakta. Ona bakarsanız önceleri tüm bu bitkiler soğanlı bitkiler başlığında konuşulmaktaydı. Bir süre sonra artık nerden dolayı bilemeyeceğim yavaş yavaş ayrı başlıklar oluştu. Burada da öyle olabilir mi?

Bir de nasıl forumda her başlığın ayrı bir moderatörü varsa. Sosyal gruplarda da böyle bir şey olmalı ki bazen arkadaşlar alakasız mesajlar yazdığında uyarılabilsin. Örnek verecek olursam Hobilerimiz başlığında bir arkadaş küpe çiçeği veya gül ile orkide hakkında bilgi istiyor. Ben kibarca uyardım ama zaman zaman bu uyarılar konusunda yaşanan polemikleri de takip ettiğim için hoş olmayan bir durum da yaşamak istemiyorum.

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön