View Single Post
Eski 26-06-2008, 01:50   #5
halilhadim
Ağaçsever
 
halilhadim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 39
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Balda önemli olan ;

-Kovanın naturel olması,
-Arının balmumunu kendi yapması,
-Kimyasal hiç bir ilaç atılmaması (organik ilaçlar hariç)
-Arıya şekerli su- kek gibi destekleyici malzemeler verilmemesi.
-Kovanın bulunduğu yerin (en az 3km çaplı) her türlü kimyasal tehditten uzak olması,

İşte bu özelliklleri taşıyan bal organik baldır.
Organik balın Türkiye'deki adı ise karakovan balıdır.

Bu balı yiyen insanlar, bu Dünya'nın şanslı insanlarıdır.Sağlıklıdırlar.
sevgili deniz akvaryumu;
arılara ilkbaharda teşvik beslemesi olarak kek ve şeker şurubu (şerbet) verilmelidir. Arı kovanlarının çoğu zaman iki katdan oluşur. Birinci kat kulukkalık, ikinci kat ise ballık olarak literatüre geçmiştir. İlkbaharda ballık da bal bulunmaz. Boş çerveçeler, arı örüm yaptıkça verilir. Bu örüm esnasında şeker şurubunun verilmesinde zarar yoktur. Çünkü bu şurubu arı, yavruya yedirir ve kendi beslenmesinde kullanır. Ne zaman şurup verilmez derseniz: Örüm biter ve bal akımı başlar, o zaman şurup verme kesilir. Kabartılmış (yani örülmüş) petekler beyaz beyaz şişirilmeye başladığı an, bilin ki bal akımı başlamıştır.

halilhadim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön