View Single Post
Eski 25-06-2008, 19:05   #2
Emine Aktaş
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-06-2008
Şehir: Artvin
Mesajlar: 394
Merhaba Adalet Hanım! Mesajınızı geç farkettim. Öncelikle ilginize teşekkür ederim. Organik tarıma ilgi göstermeniz beni ziyadesi ile memnun etti.

Öncelikle tarım yapacağımız toprağın sağlıklı olması ve sağlıklı tohumların kullanması kaliteyi arttırır ve hastalıklara karşı direnci kuvvetlendirir.

Fasulyelerinizdeki yaprak bitlerinden bahsediyorsunuz. Karıncalarla yaprak bitleri arasında beslenme yönünden bir bağ vardır. Yaprak bitleri, bitkilerin özsularını emerek beslenirler ancak karbonhidratları sindirmeden dışkı yoluyla bu tatlımsı maddeleri bitki üzerine bırakırlar. Karıncalarda bu maddelerle beslenir. Karıncaların yaprak bitlerinin bulunduğu yere gelmelerinin sebebi budur.

Burada bitkiye asıl zararı, yaprak biti yapmaktadır. Karıncaların yaprak bitlerini taşıyor olmaları çok fazla bişey ifade etmez. Çünkü yaprak bitlerinin kanatlı formları vardır ve aynı zamanda bu böcekler yüksek bir üreme gücüne sahiptirler.

Yapacağınız şey kalıntı etkisi düşük bir insektisit kullanmaktır. Hasat dönemine uygun, daha az kalıntı bırakan ilaçları tercih edebelirsiniz.

örneğin Primicarb etkili ilaç sadece afitlere özel bir ilaçtır ve 3 gün gibi bir bekleme süresi vardır. Ama diğerlerinden pahalı olacağını düşünüyorum.

Biyolojik olarak da yapışkan bantlar kullanılarak mücadele edilebilir. Bahçenizde kesinlikle kimyasal gübrelemeyi önermiyorum. Kimyasallar toprağın formunu bozarak besin elementi alımını zorlaştırır ve bitki direncini kırarlar.

Hastalık ve zaralılara karşı yeni yeni geliştirilen, doğal ilaçlar da sunulmaktadır. NeemAzal®–T/S Organik Böcek İlacı
doğal etkili ,insana ve bitkiye zararsız bir ürün.

Doğal ilaçlama yapmak isterseniz, bu ürünü denemenizi tavsiye ederim. Bitki köklerinin kuvvetlenmesi ve besin elementlerini rahatlıkla alabilmesi için de B5A sıvı organik gübreyi tavsiye ederim.
Sevginizi ve bilincinizi katarak bereketli ürünler almanızı temenni ediyorum.selamlar...


Düzenleyen Emine Aktaş : 08-09-2008 saat 11:26 Neden: imla
Emine Aktaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön