View Single Post
Eski 24-06-2008, 16:48   #303
tugo
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 21-07-2007
Şehir: Tuzla/İstanbul
Mesajlar: 389
Sayın ashtead,
5-6 aylık havuz tecrübemle kendi deneyimlerimi aktaracağım.
Su altına ve su yüzeyine konabilecek bitkiler yurdumuzda biraz kısıtlı. Rahatlıkla bulabilecekleriniz arasından benim bildiklerim:

Nilüfer ( olmazsa olmaz, çok büyük bir keyif, önceki mesajlarda resimleri, bakımları ve temin edebileceğiniz bazı yerler yazılı.)
Su mercimeği ( Balıklarınız taze salata niyetine keyifle yerler, dışarıda bir kapta tutacağınız bir miktar ile ilave üretim yapabilirsiniz)
Su marulu
Su Kannası
Su sümbülü
Japon şemsiyesi ( papirüs, iç mekanlarda yetiştirilenlerle aynı)
Su teresi ( ben de arıyorum, çok yayılgan olduğu söyleniyor)

Forumdaki sucul bitkiler bölümünde daha başka çeşitler bulabilirsiniz.

Havuza misafir olan kurbağalarla ilgili olarak da forumda çeşitli mesajlar var. Yakında sayıları artabilir.

Çeşitli türde yosunlar ve bunlara karşı önerilen çok çeşitli uygulamalar var. Yine süs havuzları bölümünde detaylarını bulabilirsiniz. Esasında yosunlaşma suyun olgunlaştığının da göstergesi. Ben önerilen çeşitli tedbirler arasından, normal havalandırma ve filtrelemenin dışında, olayı tamamen kendi akışına bırakmayı ve ortamın kendini düzenlemesi seçeneğini yeğledim şimdiye kadar. Su dolumundan ve balık/bitki ilavesinden iki ay sonra suyun 1 cm altı bile gözükmüyordu. Son 2 haftadır dibi dahil her tarafı görülür oldu, ileride daha berraklaşabileceğini zannediyorum.
Sucul bitkiler ve süs havuzları gibi ilgili başlıkları kullanarak daha fazla detay istediğiniz hususları sorarsanız, deneyimlerimi aktarabilirim.
Selamlar

tugo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön