View Single Post
Eski 24-06-2008, 14:12   #71
absoposi
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-10-2007
Şehir: Antalya
Mesajlar: 2
MErhabalar,

Bulduğum günden itibaren hayranlıkla izlediğim ve fikir babalarına, emekçilerine minnettar olduğumuz seçkin "agaclar.net" ile tanışmam 1 yılı buluyor olsa da, bu benim ilk yazışım.
Öncelikle çok teşekürler ve hepinize sevgiler, saygılar...

Kışın elimize geçen sevgisiz ve mutsuz Anthurium'umuz uçları ve kenarlarında kocaman kurumuş bölgelerle geldi. Normal bir ev ve ilgiye düzene kavuşunca sadece 1-2 ayda toparlandı. Saksısını da değiştirdikten sonra neredeyse aynı anda 3 tane de çiçek verdi. Çiçeğin bizdeki geçmişi yaklaşık toplam 6 ay ve toplam 10'dan fazla da yeni yaprak verdi. Büyük yapraklarının boyu 1 karışı buluyor. Yerini, sulanmasını ve ışığını çok sevdiği sanırım belli oluyor. Çiçeğimi ve gelişimini size anlattıktan sonra şimdi de şu konuda yardımınızı isteyeceğim.

Düzenli büyümesini (her yöne eşit uzama, genişleme) sağlamak için çiçeği arasıra çeviriyorum. Bu doğru mudur/ yararlı/zararlı mıdır? Daha sıkışık/ dolu / yoğun gelişim için neler yapılabilir? Örneğin ben sadece boya ya da sadece yanlara gelişimi sevmiyorum. Bitki ya cılız duruyor ya da çok yaygın ve dolayısıyla boş.. Bu anlamda neler yapılabilir.
Bazen çiçek her yönden eşit ışık alsın diye önünde yanındaki beyaz yemek sandalyelerinin geniş yüzeylerini bitkiye çeviriyorum ki direk aldığı ışık dışında, dolaylı olarak ve diğer yönlerden de ışık alsın. Bu arada Anthurium'un aldığı bu direk ışık iki açık renk perde arasından geliyor. Yani direkt güneş ışığı yok, parlak ışık var.

Bilgi ve tavsiyelerinizi bekler, mutlu günler dilerim...

absoposi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön