View Single Post
Eski 20-06-2008, 15:15   #7
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Izzet bey, ilk eklediginiz zeytinin, oldukca kalin ve guzel bir govdesi bulunuyor, yani bonsaide one cikan en onemli sey sizin agacinizda bulunmaktadir. Bu govdenin altinda da govde uerinde cikan surgunlere dayanarak iyi bir kok sisteminin gelistigini ve gelisecegini dusunuyorum. Kok sisteminin iyice gelismis oldugunu dusunmuyorsaniz agaciniz uzerinde hic bir budama yapmayiniz birakin filizlenip serpilsin yukaridan gelisirken alttan da koklerini gelistirecektir.

Iyi bir kok sisteminin olustugunu gordugunuz zaman(saksidan cikarip bakabilirsiniz) agacinizin tum dallarini budar ve ekledigim resimde gorulen yerden tek bir dal birakip o dali govdenin devami ve uzerinde cikacak dalciklari da istediginiz gibi dizip , sol taraftaki dali da dusundugunuz gibi kurumus dal gorunumu vererek, 4-5 yil icerisinde resimdeki gibi bir bonsai elde edebilirsiniz.

Govdenin devami olarak birakacaginiz dal uzerinde, dal istediginiz kalinliga gelene kadar budama yapmayiniz, ama telleme yapip istediginiz dalciklari istediginiz gibi diziniz.

Diger zeytininizi gevsek bir sekilde telleyebilirsiniz ve dallarin kalinlasmasi icin de onlar uzerinde de budama yapmayiniz.

Kolay gelsin.

IzzetE. zeyt. ciz.1.jpg

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön