View Single Post
Eski 02-06-2006, 09:13   #13
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
İletilen bir mailden...

Alıntı:
Arkadaslar,

Mutlaka farketmissinizdir, bir suredir Istanbul'un cesitli semtlerinde canim agaclar hunharca budanmakta belediye eliyle.

Benim gordugum Yenikoy, Etiler Nispetiye Caddesi ve Nisantasi'nda kimi 70-100 yillik, senelerdir budanmadan gayet guzel duran agaclarin buyuk bir seferberlikle bir kac haftada manasizca budanip, caddelerin kel ve cirkin kalmis oldugu. Daha baska semtlerde de benzeri bir faaliyet vardir herhalde.

Tanidigim ve bilgisine, tecrubesine sonsuz guvendigim Italyan peyzaj mimari Ermanno Casasco bu yapilan budama faaliyetinin tamamen gereksiz ve hatta agaclara zararli oldugunu, belediyenin (yine) birilerine para kazandirmak amaciyla boyle bir ise kalkistigini soyluyor. (Isteyen Ermanno'yu internetten arastirabilir.)

Biliyorsunuz, Istanbul'da budanacak cok agac var!!! Ve bu budama isi icin agac boyuna yukselebilen araclar , makineler, aletler ayarlanmali, bayagi da emek isteyen bir ugras. İsi alan sirket (her kimse , ben bilmiyorum, arastirmali) icin de oldukca balli bir durum, cunku budama isine bir kez girisince her sene yapmak gerek. Ustelik bu gereksiz islem sonucu, agaclar budandiklari ust govdelerinden bir yerine, ters acilmis semsiye formunda bir cok yeni dal surecekler, bu sekil bozuklugu ise kar yagdiginda kesinlikle agaclara zarar verecek, tabii zarar goren agaclari iyilestirmek ve gerekirse degistirmek icin bilin bakalim belediye kime is verecek!!! Teknik bilgi tamamen dogru, Ermanno'dan alintiliyorum.
Uzun lafin kisasi, 3 milyon lale dikilsin, 1 ayda solsun sokulsun, gul dikilsin, anladik bal tutan parmagini yalasin vs vs.

AMA İSTANBUL'UN KİMİ ASİRLİK AGACLARINA DOKUNMASİNLAR , SİRADA CİRAGAN-DOLMABAHCE ARASİNDAKİ SAHANE DOGAL GECİDİ YARATAN DEV AGACLAR VARMİS, NASİL DURDURABİLİRİZ , SES VERİN.


www.yesiller.org

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön