Konu: Bal
View Single Post
Eski 19-06-2008, 23:32   #5
caucasus
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ozturk.kerim Mesajı Göster
arkadaşlar
hakiki balda kristalleşmez ancak tereyagına benzer renkte olabiliyor.
balı buzdolabında neden muhafaza ettiğinizi anlamadım.
şunuda unutmayınız arkadaşlar arılar tatlı olan herşeye konarlar siz şeker vermemiş olabilirsiniz ama yan komşunuzun reçel tabagına konma diyemezsiniz çevremizde doğal olmayan şekerli birçok atık bula bilmek te mümkün ( tetlı yiyecekler gibi ) bu yüzden biraz daha gerçeklere hazırlıklı olunmalı diye düşünüyorum
Buzdolabın da muhafaza etmemizin sebebi ne yazıkki karıncalar. Sağolsunlar dışarı da tatlı ne bulurlarsa saldırıyorlar ne kadar korumaya kalksanız da bir yerlerden giriyorlar. Komşunun reçel tabağına ****** konabilirler hatta diğer arıcıların vermiş olduğu karışımlardan da almış olabilirler ama piyasa ballarına göre % 95 daha kaliteli ballardır en azından kendi el emeğimiz **** bizim arılarımızın diyebiliriz.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön