KEK YAPIMI:
2 fincan şeker,yarım fincan su daha önceden kaynatılmış, 1/8 çay kaşığı tartar kreması (tartarik asit)Şekeri,suyu,çay kaşığının sekizde biri tartar kremasını bir kabın içinde birleştirip ocağın üzerinde 114ile 117 derece arasında kaynatılıyor.
Burada dikkat edilecek husus ocağın üstüne konduğu andan itibaren ara verilmeden karıştırılması.Şekerin yanmasına kesinlikle izin verilmemeli.
Termometreniz yoksa kaynamaya başladıktan bir müddet sonra süt gibi kabarıp taşma noktasına gelecek, karıştırmaya devam edip aşağı doğru çekildiğinde ateşin üzerinden alıp el ile dokunulacak sıcaklığa geldiğinde mikser ile beyazlaşana kadar çırpılacak.
Bu karışımı kullanıp attığımız plastik tabağın içine dökelim.Soğuyunca tabak ile beraber çerçevelerin üzerine ters çevirip bırakalım.Kesinlike akmaz.Fazla miktarda yaptığımız şekerlemeleri kurumaması için Havayla temasını kesecek kaplar içinde saklamalıyız
http://organikaricilik.blogspot.com/...ri-yapmak.html