View Single Post
Eski 19-06-2008, 18:38   #10
nevsune
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Zehirli maddeler kullanmadan EVDE TEMİZLİK
http://www.bugday.org/article.php?ID=115
Yukardaki yazıyı birkaç yıl önce ilk okuduğumda, önceleri evde böylesine basit maddelerle temizliğin gerçekleşeceğine ikna olmamıştım. Sonra bir gün cesaretimi! toplayıp (çünkü beyaz, bembeyaz, en beyaz safsatasına öyle kaptırmışız ki kendimizi), fırının içini ve küveti bu yöntemle temizlemeye karar verdim. Evdeki kireç sökücü, yağ sökücü, krem temizleyici vs.'yi kapının önüne koyup, soda, karbonat, sirke gibi iddiasız maddelerle işe koyuldum. Aldığım sonuç gayet olumlu olmuştu.

Sonra adım adım diğer yerleri de; sadece karbonat, sirke, arapsabunu, çamaşır sodası, boraks ile temizlemeye başlayıp da, bunlardan aldığım sonuçların da mükemmel olduğunu gördükten sonra, artık zehirli maddeler olmadan da bir evin temiz tutulabileceğini kendime kanıtlamış oldum.

Çamaşır, sabun tozuyla yıkandığı zaman da gayet güzel temizleniyor. Kokusu alışık olduğumuz yumuşatıcıların parfüm kokusunu barındırmasa da, çocukluğumun mis gibi beyaz sabun kokusu da bana yetiyor doğrusu.

Bir tek uygulayamadığım, bulaşık makinesi oldu (nedense kendimi bu konuda ikna edemiyorum). Onda da bulaşığı; doğal olduğu, doğaya ve insan sağlığına zarar vermediği ve doğada yüksek oranda çözünebilirliği iddia edilen bir deterjanla elde yıkamakta buldum çareyi.

En önemlisi ise klorla beyazlaştırılmış peçete ve tuvalet kağıtları kullanımı konusu. Naturel olan kağıtlar pahalıya mal olduğundan, elini taşın altına koyacak firma yok galiba.

Doğa asite, zararlı maddelere doyup da intikamını almaya başlamadan, küçük de olsa bir parça katkı da bizler koymalıyız.

Özellikle son zamanlarda yediğimiz, içtiğimiz, giydiğimiz, kullandığımız herşeyin; bizlere ve geleceğimiz olan nesillere ne gibi zararlar vereceğini bir kez daha düşünüp, yaşam biçimimizi de hem kendimizi hem de doğayı savunacak şekilde ayarlamak gerekiyor galiba.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön