View Single Post
Eski 19-06-2008, 12:43   #8
habibe
Ağaç Dostu
 
habibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 1,653
19 Haziran 2008
Denedi başardı ama sevinci yarım kaldı

A.A.

Gaziantep'te ilk kez tünel serada karpuz üretmeyi deneyen ve başarılı olan çiftçilinin sevinci, karpuz fiyatlarının düşük olması nedeniyle yarım kaldı.

Gaziantep'in Araban ilçesine bağlı Fakılı köyünde yaşayan Mehmet Yener, 20 dekarlık tarlasında, Çukurova'da yaygın olan üzeri naylonla örtülü tünel sera yöntemiyle 20 dekarlık tarlasında karpuz yetiştirdi.

İlçe Tarım Müdürlüğü Mehmet Yener'in serasındaki karpuzların bir ay erken olgunlaşması nedeniyle tarla günü düzenledi, tarla gününe katılan çiftçilere uygulanan üretim tekniğine ilişkin bilgi verildi.

Mehmet Yener, tarla gününde yaptığı konuşmada, Araban'da karpuz hasadına başlanmasına daha bir ay olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:
“Diğer çiftçilere örnek olmak amacıyla tünel sera yöntemini denedim ve şu anda karpuzlar hasat edilmeye hazır. Denedim, başardım ama şu anda karpuz fiyatları dibe vurmuş durumda. Fiyatların aşırı düşük olması nedeniyle sevincim yarım kaldı. Ama daha fazla da üzülmüyorum, diğer çiftçilere meşhur Araban karpuzunun tünel serada daha erken yetiştirilebileceğini gösterdim. Bana destek olan İlçe Tarım Müdürlüğü görevlilerine teşekkür ediyorum. Çok şey öğrendim. Gelecek yıl bu yöntemle karpuz üretecek çiftçi arkadaşlarıma yardımcı olmaya hazırım.”

Araban İlçe Tarım Müdürü Kadir Sarıkaya da açıklamasında, diğer çiftçilere örnek olması dolayısıyla Mehmet Yener'i kutladı.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/gost...?DocID=9222284

habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön