View Single Post
Eski 17-06-2008, 18:43   #2
uyar11
Ağaç Dostu
 
uyar11's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-11-2006
Şehir: Amsterdam
Mesajlar: 375
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi wolkan Mesajı Göster
Arkadaşlar bir kaç yere baktım ama rastlayamadım bende yeni bir başlık açtım eğer böyle bir bölüm varsa kusuruma bakmayın.

Geçen gün çiçek pazarına kaktüs aramaya gittim birkaç çeşit kaktüs aldım ancak gözüme bir kaktüs ilişti hani şu altı başka üstü başka aşılı kaktüslerden ancak alttaki anaç çürümüş üstteki sağlam duruyordu bende çiçekçiden belki kurtarırım diye aldım hatta saksından bile çıkardım orada poşete koyup eve getirdim küçük bir operasyon yaptım ve kestim ancak bunu nasıl kurtarırım bana bilgi verebilecek kimse varmı???
Sevgili wolkan,
asagida resimde gordugun gibi kirmizi isaretli yerden keskin ve temiz bir bicakla tekrar kes, kestigin parcadan o kucuk kaktusude kes. O kucuk parca, kaktusunun normal hali, buyuk olan kristata formu. Kestigin ust bolum sanirim daha saglikli gorunecek. Elinde toz halind bir fungusit varmi bilemiyorum, **** toz kukurt varsa kesilen yere surebilirsin, hicbirsey yoksa temiz ve kuru bir yerde kurutmaya birak. Eger bu forumda Kaktusler ne kadar guclu bolumunu de okursan kuruma zamani hakkinda sana fikir verecektir. daha sonra da ne yapacagini biliyorsun, yazmaya gerek yok.
Kolay gelsin.

Eklenen Resimler
 
uyar11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön