View Single Post
Eski 13-06-2008, 18:07   #14
euphoria
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-06-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 7
*** geçen sene imeceevinde ismail denemeleri başlatmıştı bende uydu antenci olarak olaya son ayarı verdim. sizde yapabilirsiniz. sergüzenin afrika örneğinde olduğu gibi bişi yapmak oldukça kolay.

eski bir çanak antenle yapabilirsiniz. ama çanak antenler ikiye ayrılır; 1* offset 2* parabol. afrika örneğinde görünen paraboldür. modern çanaklar ise offsettir. ayırt edebileceğiniz temel özellikler:

paraboller kuruluyken daha bi gökyüzüne bakarlar ve LNB yi (çanak antenin odak noktasındaki kafa diyeyim) üç kolla tutarlar. tamamen yuvarlaktırlar.

offsetler kuruluyken sanki karşıya bakarlar. aslında odak noktaları açılıdır. bu yüzden karşıya bakıyor gibi görünürler. LNB yi alttan gelen tek kolla tutarlar (bazen tek kolu destekleyen yan kollar vardır ama bu üç kollu demek değildir, karıştırmayın). yuvarlak değil yumurta biçimlidirler.

şimdi çanak antenimizin iç kısmına alüminyum folyo ile kaplıyoruz. bu sayede en ucuz yansıtma yüzeyini elde ediyoruz. LNB tutucu kolun ucu zaten odak noktasıdır buraya pişirme kabımızı koyuyoruz. ama bu kap kesinlikle mat siyah olmalıdır yoksa yeterli ısıyı elde edemezsiniz. ayrıca ışığın odaklanması için, çanak anteniniz parabolse güneşe dik açı yapacak şekilde tutmalısınız. eğer offsetse dik açılı değil bahsettiğim gibi çanağı karşıya bakacak şekilde tutmalısınız.

kolay gelsin

euphoria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön