View Single Post
Eski 12-06-2008, 18:10   #38
Acemiwebci
Yeni Üye
 
Acemiwebci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-05-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27
Benim güvercinlerim buzdolabının üzerine talipler !

İnanmayacaksınız ama bizim güvercin çiftimiz mutfağın içindeki buzdolabının tepesine talipler.
Olayı şöyle anlatayım:
İstanbul'da 7 katlı apartmanın en üst katında güneydoğu kanadında oturuyoruz. 6 senedir her zaman tüm pencere ve balkon kapılarını havalar iyi oldukça açık bırakırız ki ev sürekli hem güneş alır hem de böylece püfür püfür havalanır dı !
4 gün önce yine eşim mutfağın kapısını açık bırakmıştı. Su almak için salondan mutfağa geçtiğim anda bir kapının solunda (buzdolabı mutfağa girişte sol taraftadır) bir hareket hisstim. Tam o anda 2 güvercini bizim buzdolabının tepesinde öpüşürlerken gördüm. Ama sadece birkaç sn. Çünkü benden korkup hızla açık kapıdan dışarıya tüydüler.
Acayip şaşırmış hatta şok vaziyette eşime durumu anlattığımda pek inanmadı. Ertesi gün tekrar aynı durum. 3.gün eşime denk geldi ve inanmaya başladı.
Şimdi mutfak kapısını kapalı tutuyoruz (mutfakta açılır pencere yok bu yüzden artık mutfak pek havalanmıyor).
Aslında güvercinler tanıdık. 4 yıldır karşı apartmanın yangın merdiveni boşluğunda 5.kattaki kolonun üstünde hep öpüşüp, koklaşıyorlardı. Arasıra aynı katın penceresinin pervazında birbirlerine sokulup dertleşirler, bazen de birlikte uçup giderlerdi.
Ama bunlar artık bizim mutfağı gözlerine kestirdiler. İnanasım gelmiyor. Bir kuş ne olursa olsun insanların evinin içine girip kendine yuva yapmaya çalışacak. Bu kadar mı bize güveniyorlar ya da artık onlara dogada yer kalmadı !
Veya bize öyle alıştılar ki artık onlarla aynı evi hatta yatak odasını paylaşmak zorunda kalacağız.

Acemiwebci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön