View Single Post
Eski 11-06-2008, 20:46   #1
çilek_2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-05-2008
Şehir: kütahya
Mesajlar: 104
Güneş Fırını (Solar Cooker)

Merhaba;

Daha iyi bir yaşam için doğayı korumak gerektiğini düşünüyorum.

Güneş ışığını kullanarak yemek pişirmek bana çok ilginç geldi.
Geçen sene sürekli güneş fırınları ile ilgili bilgi topladım. Bu bilgileri kullanarak güneş fırınları yapmaya çalıştım. Yapması çok zevkliydi. Yaptığım güneş fırını ile yemek yapmaya çalıştım. Bazılarında başarılı oldum bazen olamadım. Yine de denemekten vazgeçmedim. 5 adet güneş fırını yaptım.
Bu sene kullanamayacağım, çünkü iyi güneş alan balkon kapatıldı.Çatı katı yapıldı. Artık o balkon yok. Fakat piknikte denemeyi düşünüyorum.

Güneş ocağı(fırını) güneş ışıklarını odaklayarak (toplayarak) tencerede yemek pişirilebilecek ısıya ulaşılıyor. Özellikle güneşin parlak olduğu günlerde tencerenin ısısı 130-140 dereceyi buluyor. Güneş ocağı evlerin yanı sıra kırda, piknikte ve dağcılıkta da ideal bir alet. Ocakta kış aylarında bile yemek pişirilebiliyor. Tek şart havanın güneşli olması. Yangın çıkarma riski olmayan güneş ocağı rüzgarlı havalarda da kullanılabiliyor ve tüp gibi çevredeki oksijeni tüketmiyor. Tüp fiyatlarının her gün arttığı ülkemizde güneş ocağı kullanımının artacağını umuyorum. Balkonlar güneş alıyorsa yaz kış kullanabilir.

çilek_2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön