View Single Post
Eski 11-06-2008, 10:49   #11
karinca70
Ağaç Dostu
 
karinca70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,235
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi powered Mesajı Göster
Tüm yaptıklarını saygıyla karşılıyorum güzel bir çalışma olmuş lakin aynı çiçeği ben SIM IBA VAPTAN MAKET BICAĞI vs. kullanmadan tohumundan çok kolay yetiştiriyorum. Yıldız çiçeği tohumundan son derece kolay yetişen bir çiçek bence. Ama çoğaltmak için hele 150-200 tane yaptım diyorsun o zaman sanırım senin yöntemin daha karlı olucaktır.
Merhaba,

Ben sıradan bodur yıldız çiçeklerinden bahsetmiyorum. Yapımarketlerde satılan ve çiçekleri büyük ve renkleri güzel olan türlerden bahsediyorum. Bu türlerin tohumları satılmıyor. Tohumlardan F1 hibrit olmadan aynı özellikli çiçekleri yetiştiremezsiniz zaten.

Ben ayrıca Pompon, Kaktüs çiçekli ve büyük yapraklı olanların tohumlarını da yurtdışından buldum getirttim ve ektim yaklaşık 300 adet de bunlardan fidem var. Bunları viyöllerden poşetlere aldım. Ancak patatesten çoğalttıklarım isim verilmiş özel türler; yani daha değerli türler.

Dün çeliklerimi kontrol ettim. Bazıları köklendiler; bazıları ise köklenmediği halde hala büyümeye devam ediyorlar (tabi ki köklenmeyenler daha yavaş büyüyor). Aradan 1 aydan uzun zaman geçtiği için; tutmasalardı ölmüş olurlardı zaten. 2-3 hafta içinde hepsinin köklenmesini bekliyorum. Köklenmeler tamamlandığında viyöldeki çelikleri poşetlere alacağım.

Bu arada çoğalttığım ana yıldızlardan ikinci bir sefer daha yeniden çelik almayı düşünüyorum. Tohumdan yetiştirdiklerimi ise önce çiçeklerini görmek ardından onlardan da çelik almayı düşünüyorum.

karinca70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön