View Single Post
Eski 10-06-2008, 16:59   #31
Acemiwebci
Yeni Üye
 
Acemiwebci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27
Eaglion, öncelikle cevap verdiğin için teşekkür ederim.
Saksılarım balkonda ve salonda (evimiz binanın 7.katında. Solucanların 7 kat tırmanabileceğini sanmıyorum Tabi ben aşağıda anlattığımı yapmasaydım).
Bir adet mandalina ve bir adet limon ağacım; 5 adet domates fidem (pet şişelerden yaptığım saksılarda), 3 adet fasulye fidem (yoğurt kabını saksıya çevirdim) ve çeşitli çiçekler (menekşe, kılıç, dua çiçeği) var.
Sorunum şuradan kaynaklandı. Bir süre önce ziyaret için Kocaeli'ne bağlı Kullar kasabasına gittim. Tarım yapılan bir kasaba. Toprağın alası var tabii. Beni gübrelerin yığıldığı ve toprağın simsiyah olduğu yere götürdüklerinde dayanamadım ve 2 büyük torba toprağı alıp eve getirdim. İşi abarttım ve tüm saksılarıma bu toprağı doldurdum. Organik gübereli ya.
Tabii dezenfekte etmeyi atladım ! Daha doğrusu konu hakkında pek bilgim yoktu ve henüz ağaçlar.net ile tanışmamıştım.
Bitkiler yeni toprağı çok sevdiler ve inanılmaz azdırlar. Yani hemen hızlıca büyüyüp geliştirler. Ben tam sevinirken olaylar da başladı. Bir anda saksılarımda ben diyeyim onlarca, siz deyin yüzlerce minik solucan görmezmiyim. Bir mm den az çapta ve 1-2 santim boyunda. Balkondaki bitkilerin saksılarının yüzeyi akşamları solucan kaynıyor. Toplayabildiğimi topluyorum, balkondan bahçeye atıyorum). Ama hala önüne geçemediğim gibi sürü sepetler.
Pet şişelerin kenarları şeffaf olduğundan onları film seyreder gibi izliyorum.
erkolgencer gibi ben de bugün çamaşır suyu katılmış su denedim. erkolgencer 10 dak. sonuç almıştı. Ben de aradan 2 saat geçti ama hala bir ses seda yok.
En olmadı hepsini (toprak-bitki) imha edip (götürüp bahçeye atacağım), yeniden bu sefer hazır torf toprak satın alıp sil baştan yeniden başlayacağım galiba.

Acemiwebci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön