View Single Post
Eski 09-06-2008, 18:48   #715
erasmus
Ağaçsever
 
erasmus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2008
Şehir: Bolu
Mesajlar: 33
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi KaRaMeLa Mesajı Göster
Merhaba arkadaslar. Foruma bugun uye oldum ve simdiden bircok sey ogrendim. basta mine hanim olmak uzere herkese tesekkurler.

Bitki ve cicek bakimi konusunda hic birsey bilmiordum. zaten cicek bakiminada yaklasik bir ay evvel basladim ama bu sabaha kadar herseyin iyi gittigini dusunuyordum.

Birkac hafta once aldigim gardenyamda pamutlu bit tespit ettim. ( pamuklu bit turu oldugunuda bu forum sayesinde ogrendim) bir panik halinde internete kosup arastirma yaparken forumu kesfettim ve haril haril okumaya careler aramaya basladim. arap sabunu ve bazi diger urunleri bulamayacagim icin ev yapimi ilaclardan umudumu kestim ve kimyasal ilac alip ilacladim hemen. ilaclama yapmadan once balkonumdaki diger bitkilerimede goz attim ve gordum ki gulumde ve diger (turunu bilmiorum) ismini bilmedigim cicegimde bit gordum. bende hepsini toptan ilaclamaya karar verdim ve ilacladim.

bu arada sardunyalarimda ilactan nasibini aldilar.

Simdi benim sorum. sardunyalarim epeyce tomurcuklu ve cicekli idi. diger bitlenmis olan adini bilmedigim ciceklerimde epeyce cicekli ve tomurcukluydu. Tabi gardenyamda tomurcukluydu. Gardenyam tomurcuklarini dokerse sasirmayacagim ama digerleride doker mi acaba? Birde bu bitler olup dokulecek mi yoksa benim temizlemem gerekir? kendiliklerinden mi yokolacaklar ?
birde ben bu bitleri sabah 9 da tespit ettim su anda gece 12 ve bu saate kadar bunlarla ugrastim allah sizi inandirsin kasinti tuttu.

sabah kalktigimda eger bitler hala gezior olurlarsa yeniden ilaclama yapmali miyim yoksa beklemeli miyim? zarari olur mu ust uste ilaclamanin?

tesekkurler .
Öncelikle geçmiş olsun...Kullandığınız ilacı yazmadığınız için, doğru ilacı, doğru dozda kullandığınızı varsayarak; bitkilerinize bir zararı olmayacağını söyleyebilirim...ilaçlar bitkilerde kullanım amacıyla üretilmiş olduklarından istisnalar dışında bitkilere zarar vermezler. Buradaki en önemli husus ilacın dozunu ayarlamaktır. İlacı önerilenden seyreltik hazırlarsanız, hedef aldığınız zararlı ya da hastalık bitkideki yaşantısını devam ettirebilir. Diğer halde ilacı önerilenden daha yüksek dozda kullanırsanız(özellikle yüksek ortam sıcaklığında) bitkinizde ilaçtan kaynaklanan hasarlanmalara ya da bitkinin ölümüne sebep olabilirsiniz. Bitkilerinizdeki zararlılara karşı kullandığınız ilaç kontak etkili bir insektisitse ve ilaç bitkinin her yerine homojen bir şekilde uygulanmışsa yaprak bitleriniz çok kısa bir sürede (bir günden az) ölecek, ama çoğunluğu bitki üzerinde asılı şekilde kalacaklardır. Bunlardan da bitkilerinize banyoda küçük bir duş yaptırarak kurtulabilirsiniz(soğuk suyla tabii ki) ) Eğer kullandığınız ilaç sistemik etkili bir mide zehiriyse bu süre 1-2 gün uzayabilir.. Ancak etkisi daha uzun sürelidir ve bitkinizi kullandığınız ilaca göre bir kaç aya kadar süreyle yeni bulaşmalara karşı da korur... Kısa süre aralıklarla ilaç tekrarını ise hiç bir zaman önermiyorum. Birazcık sabredin. Yaprak bitsiz günler dileklerimle

erasmus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön