View Single Post
Eski 09-06-2008, 13:27   #70
Arzu Kırlangıç
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-02-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 438
Sevgili lalezar ; Anthuriumun 6 ayı aşkın süredir benimle .. 2 sefer saksısını değiştirdim . Bu esnada kök sürgününden ufak birşey ayırdım .Fotoğrafladığımda eklerim . Yarı gölge ve aydınlık bir yerde . ( Fotoğraflarken balkona güneşe çıkardım . Normalde ev içersinde duruyor ) Toprağını sürekli nemli tutuyorum . 15 günde 1 sıvı besini toprağına ve yapraklarına püskürtüyorum . Arıtılmış musluk suyu kullanıyorum .
Sevgili daffodil ; Bence bütün anthurıum türleri ithal . Sizin çiçeğiniz benimkiyle aynı türde değil . O yüzden çiçeklerinin kırmızı olmalarını beklemiyorum . Geçmiş çiçekleri tamamen pembe oluyor . Ama sendeki çiçek rengi daha güzel . Bende çiçek alırken sağlıklı gelişimi olan çiçekleri tercih ediyorum . ( Özellikle salon çiçeklerinde .. ) ******* çiçekçilerden çok daha iyi bakıyoruz .
Sevgili beyaz orkide ; yaprak ve çiçek büyüklükleri , şekil ve renk tonları tamamen değişik türde olmalarından kaynaklanıyor . Anthuriumun ; beyaz , portakal rengi , koyu pembe , yeşili hatta siyah rengi bile var .

Arzu Kırlangıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön