View Single Post
Eski 09-06-2008, 07:30   #711
KaRaMeLa
Ağaçsever
 
KaRaMeLa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-06-2008
Şehir: jersey
Mesajlar: 56
Merhaba arkadaslar. Foruma bugun uye oldum ve simdiden bircok sey ogrendim. basta mine hanim olmak uzere herkese tesekkurler.

Bitki ve cicek bakimi konusunda hic birsey bilmiordum. zaten cicek bakiminada yaklasik bir ay evvel basladim ama bu sabaha kadar herseyin iyi gittigini dusunuyordum.

Birkac hafta once aldigim gardenyamda pamutlu bit tespit ettim. ( pamuklu bit turu oldugunuda bu forum sayesinde ogrendim) bir panik halinde internete kosup arastirma yaparken forumu kesfettim ve haril haril okumaya careler aramaya basladim. arap sabunu ve bazi diger urunleri bulamayacagim icin ev yapimi ilaclardan umudumu kestim ve kimyasal ilac alip ilacladim hemen. ilaclama yapmadan once balkonumdaki diger bitkilerimede goz attim ve gordum ki gulumde ve diger (turunu bilmiorum) ismini bilmedigim cicegimde bit gordum. bende hepsini toptan ilaclamaya karar verdim ve ilacladim.

bu arada sardunyalarimda ilactan nasibini aldilar.

Simdi benim sorum. sardunyalarim epeyce tomurcuklu ve cicekli idi. diger bitlenmis olan adini bilmedigim ciceklerimde epeyce cicekli ve tomurcukluydu. Tabi gardenyamda tomurcukluydu. Gardenyam tomurcuklarini dokerse sasirmayacagim ama digerleride doker mi acaba? Birde bu bitler olup dokulecek mi yoksa benim temizlemem gerekir? kendiliklerinden mi yokolacaklar ?
birde ben bu bitleri sabah 9 da tespit ettim su anda gece 12 ve bu saate kadar bunlarla ugrastim allah sizi inandirsin kasinti tuttu.

sabah kalktigimda eger bitler hala gezior olurlarsa yeniden ilaclama yapmali miyim yoksa beklemeli miyim? zarari olur mu ust uste ilaclamanin?

tesekkurler .

KaRaMeLa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön