View Single Post
Eski 07-06-2008, 12:44   #85
smyrnist
Yeni Üye
 
smyrnist's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-05-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4
Merhaba, ben yeni bir üyeyim...

Açıkçası Siklamen'lerimle nasıl ilgilenmem gerektiğini bulmak için internette arama yaparken bu siteyi ve forumu buldum.

Kapalı balkonumun içinde ve dışında sardunya, beganvil, siklamen, benjamin, açelya, kılıç, menekşeler gibi bir çok çiçeğim var. Siklamenlerimden beyaz olanı bir kaç sene önce hediye olarak gelmişti, ben bakmayı beceremediğim için kendi kendine kurumuştu ama daha sonra tesadüfen kendi kendine yeniden canlandı, bu sırada bana yeni evim için yeni bir tane daha siklamen geldi.

Nasıl bakmam lazım diye uğraşırken kendi kendime bir yol buldum ve bakmayı becerdim. Bu sırada beyazım da yeniden çiçeklendi. Pembe olan ise çiçeklerden sonra yumrularını oluşturdu. Yumrular kurumadığı için kesmemiştim, daha sonra sizin sitenizde bu yumruların yavaş yavaş olgunlaşıp kendi kendine çatlayarak tohum dökeceğini okudum.

Sonunda pembe siklamen'im tohumlarını dökmeye başladı. Üzerinde 15den fazla irili ufaklı yumru var ve bunlardan oldukça fazla tohum çıkacak sanırım.

Benim balkonumda bu kadar yer olmadığı için diksem diksem ancak 2 -3 tane saksıya dikebileceğim. Burada deneyimli olan kişilere şunu sormak istiyorum:

Bu tohumları nasıl yetiştirmeliyim? Bir tohumlukta önce çimlendirip öyle mi saksılara dikmeli miyim?

Ne zaman dikmeliyim?

Fazla olan tohumları bahçeye dikersem, bahçede bakımını nasıl yapmalıyım?

Sevgiler,

SmyrnIST

smyrnist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön