View Single Post
Eski 06-06-2008, 14:03   #75
aynur öz
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-09-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gkcv Mesajı Göster
Ülkemizdeki su krizine henüz çözüm bulunamamış olması beni yeterince üzüyor;fakat Ankara'da yaşadığım başka bir sorun hakıkında fikir almak istiyorum:Benim oturduğum semtte 2 yıl öncesine kadar geri dönüşüm kumbaraları varken şimdi kaldırıldı ve yerine yeniler konulmadı.
Kağıt,cam,plastik gibi ürünleri Geri dönüştürebilcekken neden çöp olarak atalım,bu konuda kumbaraların konulmasını belediyelerden mi talep etmeliyim?
Bende İstanbul Beyoğlunda oturuyorum ve geri dönüşüm kumbaralarının olmamasından şikayetçiyim. En azından bu yaşadıklarım hiç başıma gelmemiş olacaktı. Şimdi size kendi hikayemi anlatayım...
Belediyemiz özel bir firmayla anlaşma yapmış evlerden kağıt, plastik, hatta elektronik eşya ev eşyası vs. de alacaklarmış ayrıştıracaklarmış diye okudum. Anneme gittiğim bir gün sokakta ilgili firmanın atık toplama arabasını görüp konuştum şoföründen adres bildireceğim bir telefon numarası istedim. Kendi cep telefonunu verdi. Depolama imkanım da olduğundan altı ay kadar abone olduğum gazete, dergi, plastik yani bulduğum herşeyi biriktirdim. Plastik şişe kapaklarını, gelen fatura ve ekstre dökümanlarını dahi normal çöpe atmadım. Mutluydum. Herkesede yaptığım şeyi anlatıp onları da teşvik etmeye çalışıyordum. Buraya kadar herşey çok güzel gidiyordu. Birgün artık depolama alanım yeterince doldu (yaklaşık 3 büyük televizyon kutusu büyüklüğünde )diye düşündüm ve aradım. "Tamam ama bugün olmaz" dediler ancak ertesi gün olabilirdi. Bende 5. ve son katta oturuyorum kimsenin geçişini engellemeyeceğinden daire kapısının dışına yığdım 1 günden birşey olmaz diye düşündüm ****** ancak yanılmışım. Tekrar tekrar aramalarımıza rağmen bugün yarın dendi en sonunda telefon açılmaz oldu zaten. (Anlayacağınız ilgili şoför bizim yüzümüzden numarasını değiştirdi galiba, iyiki rahatsız ediliyorum diye şikayet etmedi değil mi ) Bu durumda bende internetten telefonuna ulaşıp yetkili firmayı aradım. Aldığım cevap ise evimin bulunduğu bölgenin kapsam dışı olduğuydu. Topladıklarını söyledikleri yerler ise benim evime en fazla 1 km uzaktaki civar mahallelerimizdi. Israrlarıma dayanamayan yetkili kişinin adresimi alıp kamyonlar müsait olursa yönlendiririz cevabına istinaden 1 haftada öyle bekledikten sonra toplam 3 hafta oldu sinirlerimiz iyice gerildi ve sonunda sağolsun annem çöplerden karton toplayan birisini bulup onada rica minnet ederek çuvalına doldurup gönderdi böylece kurtulmamı sağladı. Bende bu faaliyetimden ötürü komşulara ayıp olduğu konusunda eşimle tartıştığımla kaldım ama en kötüsü o daha önceden örnek olup teşvik etmeye çalıştığım kişilerce alay konusu olmamdı.
Şimdi sizce işini iyi yapmayı umursamayan **** en azından ellerindeki imkanları tam verimli kullanmayan bu insanlar nedeniyle ben bu işlerden vazgeçmeli miyim. Hani şu salla başını, kimseye bulaşma, düzeni sakın ola değiştirmeye kalkma cılardan mı olmalıyım. İstanbul gibi bir şehirde sadece birkaç bölgeyle sınırlı tutulan böyle bir uygulama başlatıp bununda büyük bir iş gibi haber yapılması ne kadar doğru. Yani soru ve sorun çok da cevaplanmaları Çooooooooook zor gibi geliyor bana.

aynur öz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön