View Single Post
Eski 06-06-2008, 11:56   #3
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Merhabalar,
Sayın uzum. Arazide gerekli ilaçları sayar iken, incir sütü kullananlar var dediğiniz için, uyarmaktan kendimi alamadım. Geçen hafta sonu bahçede yabani incirlerde budama ve temizlik işlemi yaptık. Köylülerden bu iş için yardıma gelenlerin hepsi uzun kollu gömlekler ile ve eldiven ile çalıştılar. Ben de yardım ettim ancak üzerimde kısa kollu bir giysi vardı ve eldiven de kullanmadım. Kesilen incir ağaçlarının dallarının bir kısmını da ben, ama sürüyerek ama kucaklayarak toplama yerine götürdüm.
Pazar günü her iki kolum kızardı. P.Tesi günü cilt doktoruna gitmek zorunda kaldım çünkü kolum kızarmanın yanında su da toplamaya başlamıştı. Doktor otlarla uğraştınızmı diye sordu evet dedim, alerjik bir durum oluşmuş dedi ve 2 pomat ile bir adet hap verdi. Ancak kollarımdaki su kabarcıkları geçmek bir yana bir fındık büyüklüğüne erişti ve kaşıntı ile ızdırabım artmaya devam etti. Tekrar başka bir doktora gittim ve kollarımı görünce ilk dediği, siz incir ağacı ile uğraşmıssınız ve incir alerjisi olmuşsunuz dedi. Beni epey korkuttu, bundan böyle incir ağacının yanından geçmeyeceksiniz dedi, yiyeceğiniz inciri dahi başkası soyacak dedi. Halbuki ben incir ağacına dahi çıkıp incir yiyebilen biri idim ama bu defa ki hatam incirin sütü değmiş kollarım ile güneş altında futursuzca saatlerce çalışmam idi ve belki yaşımın ilerlemiş olması sebebi ile çok kişi tarafından da bilindiğini yeni öğrendiğim bir alerjiyi tetiklemiş oldum. Kıssadan hisseye gelir isem;
1) İncir sütünü kullanacak kişinin bu alerjiye cok dikkat etmesi, varsa alternatifi onu hiç kullanmaması,
2) Özendiğimiz bu yaşama uyum sağlamak için, göz önündeki tecrübelileri takip etmek, onlar ne giyiyor ise onu giymek ve ne yiyip içiyorlar ise onları yiyip içmek akıllıca davranış diye kesin bir kanaata vardım. Tüm uzun kollu kot gömleklerimi bahçedeki yaz giyeceğim olarak devreye sokmuş bulunmaktayım.
Hoşçakalınız.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön