View Single Post
Eski 05-06-2008, 19:59   #19
hassoman
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Benim anlamadığım "Bu suyu yıllardır Kırıkkale içiyor" deniliyor.

Eğer öyle ise Kırıkkale' de kanser vakalarının çok olması lazım, bu yönde bir araştırma var mı?
Aşağıya eski bir haber alıyorum. Ama şu anda durum nasıl, ihale sonucu ne olmuş bilmiyorum. Kırıkkale Belediye'sinin sitesi çok yetersiz. Ama bu haber
sanırım bir kanaat oluşmasına neden olacaktır.


Kırıkkale'den şok haber var

Tarih: 13 Ağustos 2007 Kaynak: Hürriyet Ankara Yazan: Süleyman Demirkan

"……" Gökçek, "Kırıkkaleliler Kızılırmak Suyu'nu 20 yıldır içiyor" dese de, Kırıkkale Belediyesi'nin açtığı bu son ihale gerçeğin böyle olmadığını ortaya koydu. Mevcut arıtma sistemi yetersiz kalan belediye standartın üzerindeki sülfat ve sertliği düşürmek üzere modern tesisler kuracak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, DSİ'nin "içilmez" raporuna rağmen, "Kırıkkaleliler 20 yıldır içiyor" dediği Kızılırmak Suyu'ndaki sülfat, koku ve sertlik oranı normal içme suyu standartlarının üzerinde çıkınca, Kırıkkale Belediyesi bu suyu, son teknoloji yeni sistemler kurarak arıtmak üzere uluslararası ihale açtı.

Kırıkkale Belediyesi'nin mevcut arıtma tesisini 2002'de devreye soktuğu, daha önce ise Kırıkkalelilerin içme suyunu yeraltı kaynak sularından karşıladığı öğrenildi.

"....."

Gökçek'i üzecek sonuç
Kırıkkale Belediyesi'nce yaptırılan araştırmada Kızılırmak nehri su karakteri içinde içme suyu standardları dışında kalan sülfat ve sertlik oranlarının yüksek miktarda olduğu saptandı. Sülfat ve sertlik yüksekliği sebebiyle su içilirken damakta bozuk bir tad bırakıyor

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön