View Single Post
Eski 05-06-2008, 13:11   #2
üzüm
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Şehir dışında yaşadığım için muhakkak bulundurduğum ilk yardım malzemeleri yaralanmaya karşı oksijenli su, tentürdiyot, yara bandı; burkulma, incinme için esnek bandaj, bileklik, dizlik vb. (bileklik, dizlik gibi malzemeleri koruma amaçlıda kullanıyorum. Bunlar Carrefour, Metro veya tıbbi malzemeler satan yerlerde bulunuyor); böcek sokması için amonyak (incir sütü kullananlar var, kaşıntıyı alıyormuş); ağrı kesicidir.

Böcek sokmasına karşı allerjim var. Isırıldığım zaman amonyak sürersem, zehir kana daha yavaş karıştırdığı için gösterdiğim reaksiyon daha az oluyor. Arı sokması ve örümcek ısırması içın kullanıyorum.

Köpeklerde durmayan kanama varsa soğuk kompres uygulaması, zehirlenme şüphesi varsa yoğurt yedirme ilk alınacak tedbirler diye biliyorum.

Bu konuda doktor ve veteriner arkadaşlar daha doğru bilgi verebilir.

Acil durumlar için (umarım gerekmez) en kısa sürede ulaşabileceğiniz birden fazla doktor, veteriner adres ve telefonlarını kolay erişebilecek bir yerde bulundurmak, adres ve telefon bilgilerini belli periyodlarla güncellemek iyi bir uygulamadır. Bu adreslere ulaşım için alternatif yolları bilmek, arada bir bunları kullanmakta herhangi bir sorunla karşılaşıldığında esneklik sağlar.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön