View Single Post
Eski 01-06-2008, 12:40   #25
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Hepinize iyi gunler, bir yil once kafamda olusturdugum ama bir turlu firsat bulup da hayata geciremedigim bir calismami nihayet bu gun bitirdim ve sizlerle paylasiyorum.

SAKSIDAKI PEYZAJ (Penjing)
6 yil yerde iki yil da saksida duran ve iyice gelisen bir kurtbagri ile yaptigim bu calismada kullandigim taslar denizden toplanmis gercek taslardir(kopukten yapilmis dogal gibi gorunen taslar degildirler)

Ucuz satisa konan asagidaki saksi altligini alip ayni sekilde kontraplaktan kestigim ve altina 3 tana ayacik yapistirip, saksi altligina bir altlik yaptim.

Kurtbagri3 003.jpg
Kurtbagri3 004.jpg

Saksi altliginin altligi hazirdi, asagida saksi altligi icerisinde gordugunuz denizden toplanmis taslarin altlarini bir tas kesici ile tek tek kessip kesik taraflari saksi icerisine gelecek sekilde, "sivi civi" denen bir yapistirici ile, istedigim gibi dizip hepsini saksiya yapistirdim.

Kurtbagri3 001.jpg
Kurtbagri3 002.jpg

Taslari saksiya yapistirmadan once dizip en iyi hangi sekilde durdugunna karar verdikten sonra yapistirma yaptim. iki gunluk bir beklemeden sonra taslar yerlerine iyice yapismisti(Ayrica agaci tellerle baglamak icin de onu dikecegim yere tellerle birlikte kasilmis kucuk bir tasi yapistirdim)

Kurtbagri3 005.jpg

Kurtbagrini dikmek icin saksim ve icindeki taslar artik yerli yerindeydi.


Düzenleyen Ali H. ALI : 01-06-2008 saat 13:55
Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön