View Single Post
Eski 01-06-2008, 08:45   #22
vyssera
Ağaç Dostu
 
vyssera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,801
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çavdaroğlu Mesajı Göster
Trabzon'da (Merkez) yöresel olarak zimilange-zimilanga (Smilax excelsa )olarak biliniyor. Taze sürgünlerin uç kısımları toplanarak kızartılıyor. Taze yerseniz mayhoş bir tadı var. Çocukken biz toplardık (toplarken dikkatli olmak lazım dikenleri bayağı can yakabilir) annem arada bir kızartırdı yerdik fakat tadını unuttum. Köye gidince toplamayı düşünüyorum.
Biz de zibilanga diyoruz, güzel yeniyor.

vyssera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön