Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ergunmeister
Domates saklama usulune gelince ,bu usül bizim ortaokullarda öğrendiğimiz konserve yapma usulü ile aynı değilmi?Konserve yapımı bu kadar basite indirgenebilir mi ?
|
Bir süredir bu bölüme bakamadım, soruları cevaplayamadım o yüzden. Şimdi elimden geldiği kadar eksikleri tamamlamaya çalışacağım.
Şükran Hanım bunu bu kadar basite indirgemiş gördüğünüz gibi
Tekrar söylüyorum sebzelerin dondurulması için fabrikada uygulanan işlemleri evde uygulamak imkansız. Domates içinde aynı şey geçerli. İşlemler sırasında sağlıklı, ezik çürük olmayan meyveleri kullandığınız ve steril olduğunuz sürece hiç bir tehlike teşkil etmiyor.
Bu yöntemi gönül rahatlığı ile uygulayabilirsiniz yani.
Annem bir de şöyle bir yöntem deniyor, paylaşmak istedim. Domatesleri rendeliyor, biraz yağ katıyor içine. Sonra onları kaynamaya bırakıyor, bu işlem kaynama başladıktan sonra 20-30 dakika sürüyor. Kaynama işlemi domateslerin miktarına göre değişiyor. Sonra soğumaya bırakıyor, soğuduktan sonra uygun kapların içine yerleştirilip buzluğa yerleştiriliyor. Bir nevi sos gibi oluyor, çok güzel deneyin bence...
Sevgiler