View Single Post
Eski 31-05-2008, 11:40   #1
Sebahattin Sargın
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Glayöl, Kılıç Çiçeği (Gladiolus)

"Glayöller en tanınmış soğanlı bitkilerdendir.Onları genellikle kesme çiçek olarak görürüz.Ama bir parça güneş gören toprağınız varsa bu gösterişli çiçeği kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.Glayöllerin farklı cinsleri bulunur..Bildiğimiz büyük çiçekli melez olanlarından başka, yazın devamlı açan küçük çiçekli tabii bir türü daha vardır.

Glayöl bol güneş ve gübreli toprak sever.Yaz boyunca düzenli olarak sulanmalıdır.İklim aşırı soğuk değil ve yeri iyi drenajlı ise soğanlarını topraktan çıkarmaya gerek yoktur.Bulunduğu yerde sürekli yavrulayarak çoğalacaktır.

Soğanlar Mart ayından itibaren 15 gün aralıklarla kısım kısım dikilirse bahçe yaz boyu glayölsüz kalmaz. Bu şekilde 4-5 posta dikim yapılabilir.

Glayöl soğanları 6 hafta önce kazılmış ve iyi hazırlanmış toprağa 10.cm derinlik ve 10-15 cm. aralıklarla dikilir. Büyüyen bitkinin devrilmemesi için rüzgar almayan bir yer seçilmelidir. Gerekirse ince bir çubukla destek yapılır."


KAYNAK

Güler Hanımcığım çok öncelerden bana hediye ettiği glayöl soğanım hızla büyümeye başlayınca bende bir başlık açayım dedim. Saksıda glayöl hiç duymadım ama bahçem olmadığı için yetiştirmek zorundayım. Gerçi ileri ki günlerde sanırım o da Sakarya yolcusu olacak ve teyzemin bahçesini süsleyecek. İşte buda benim glayölüm;

Name:  Glayöl.jpg
Views: 23481
Size:  51.7 KB

Başka kimlerin glayölleri var, glayöl kardeşliğimi kursak ne yapsak
Sevgiler

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön