View Single Post
Eski 29-05-2008, 23:27   #259
kuzen38
Ağaç Dostu
 
kuzen38's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 585
Mine hanım merhabalar;

Ben yıllardır sebze ve mevsimlik meyva fidelerimi kendim hazırlayıp catalcadaki bahceme hobi amaclı dikiyorum. Acikcasi epeyde ürün almayı basarıyorum ( ben ektikten sonra bakanlar sag olsun ) Ayrıca istanbulda evimin balkonuna da çilek, mini salatalık ve minik domates tarzında sebze ve meyveleri ekiyorum. bunlardan da artık verdigim sevgidenmidir nedir bilgisizce olsada sürekli ürün alıyorum.

Merak ettigim tek bir konu var. catalcaya gecen sene ektigim sarı ampul domateslerde inanılmaz bir basari yakaladim. Bir fideden aldıgım ürün miktarı neredeyse 4-5 kilo gibi rakamları buldu. tohumun kalitesi sanırım markası Sperli, Almanyadan ithal. Ancak gecen sene vimin balkonunda sarı ampul domateslerde birakin catalcayı, yerli cherrylerden elde ettigim basarinin bile yuzde 1 ini yakaladım. 2 fidemden 3 sarı ampul çıktı.

Uzun yazdım kusura bakmayın, sorum şu: minik domateslerde, özelliklede sarı ampullerde saksıda basari oranımı arttırmak icin neler tavsiye edersiniz? Tabi kırmızı cherryler icinde tavsiyeleriniz varsa çok minnettar kalırım. fidelerim 2aylık oldular ve artık disardalar. Ayrıca oksijenli su ile arada bir sulamak veya aspirinli su ile arada bir sulamak gibi yöntemler herhangi bir işe yarar mı?

Saygılar.

kuzen38 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön